foto

Radek Valenta

  • nar. 11.2.1976 (41 let)
    Sokolov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Radek Valenta se narodil 11. února 1976 v Sokolově. Své první herecké a pěvecké zkušenosti získával v Dětském rozhlasovém dramatickém souboru. V roce 1996 absolvoval hudebně-dramatický obor Státní konzervatoře v Praze.

Do roku 2000, kdy odjel na roční pobyt do USA, byl členem činoherního souboru Městského divadla v Mladé Boleslavi. Po svém návratu do Čech se přestěhoval do Prahy, kde dodnes spolupracuje s několika tamními divadly (např. Divadlo Na Prádle, Divadlo Metro, AHA, Divadlo Radka Brzobohatého, Divadlo pod Palmovkou).

Do povědomí televizních diváků se nejvýrazněji zapsal hned svou první filmovou rolí - v pohádce PRINCEZNA ZE MLEJNA si po boku Andrey Černé zahrál Jindřicha. Následovala role Kulihráška v pohádce KULIHRÁŠEK A ZAKLETÁ PRINCEZNA a po delší filmové odmlce se znovu připomněl až v pokračování Troškovy pohádky PRINCEZNA ZE MLEJNA 2. Poté se objevil už jen v několika menších filmových rolích a v seriálu OŠKLIVKA KATKA, kde ztvárnil mluvčího Makro Textilu.

Kromě herectví se Radek Valenta věnuje i hudbě - společně se svými hereckými kolegy Janem Teplým ml. a Viktorem Limrem zpívá a hraje v hudební skupině Chichotaj.

Lucie "Luckameli" Melisková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Případ pro lyžaře (TV film)
2015 Prach
2014 Stopy života - Ašský chlapec (TV film)
2005 Psí kus (TV film)
2003 Malvína (TV film)
1999 Princezna ze mlejna 2
1995 Kulihrášek a zakletá princezna (TV film)
1994 O zlatém pokladu (TV film)
Princezna ze mlejna

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Vyhrát za každou cenu (E05)
Specialisté (TV seriál)
Nehoda (S02E14)
Dvojí život (S02E05)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Šťastný den! (S04E21)
Policie Modrava (TV seriál)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
2016 Na vodě (TV seriál)
Poprvé (E09)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Manžel na chvilku (E05)
Výlet (E04)
Moje první láska (E03)
další epizody (5)
2014 První republika (TV seriál)
Rudi (S01E09)
Andělíčkář (S01E08)
2013 České století (TV seriál)
Kulka pro Heydricha (1941) (E03)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2001 Princezna ze mlejna 2 (TV seriál)
1994 Princezna ze mlejna (TV seriál)

Dokumentární

2000 Film o filmu: Princezna ze mlejna 2 (TV film)

TV pořady

2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2005 Vánoce s Troškou pohádek (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace