Reklama

Reklama

Michael Dymek

Michael Dymek

nar. 04.09.1962 (61 let)
Sokolov, Československo

Biografie (1)

Typický příklad dětské herecké hvězdičky, která zazářila již v útlém věku, aby se pak ze stříbrných pláten i televizních obrazovek úplně vytratila, i když ne tak docela. Každoroční reprízy jeho snímků, jenž patří ke klasice českého dětského filmu si jistě málokdo nechá ujít. Rodák ze Sokolova původně vůbec neměl představy o tom, že se stane hercem. Od mala se závodně věnoval gymnastice a jako žáka sportovní základní školy jej, v jeho dvanácti letech, naprosto… (více)

Zajímavosti (3)

Páni kluci (1975)

  • Michael Dymek, představitel role Tomáše, uvedl, že nemá hezkou vzpomínku na natáčení scény, kdy má za trest natírat plot. Když si z něj pak v dané scéně kluci dělají legraci, podaří se mu je přesvědčit, aby za něj nejenom natírali plot, ale ještě mu za to mají zaplatit pochvalnými lístečky. Svoji část scénáře tehdy nedokázal vyslovit tak, aby se to režisérce zamlouvalo, takže scéna se opakovala stále dokola, až se při natáčení Michael doslova rozbrečel. (Nick321)

Páni kluci (1975)

  • Michael Dymek dostal za roli Tomáše honorář ve výši 6 tisíc korun českých, za který koupil sobě a svému bratrovi jízdní kola a matce elektrický motor do šicího stroje. (cariada)

Galerie (15)

Reklama

Herec

Host

Reklama

Reklama