foto

Bryan Barber

Biografie

Bryan Barber (1970) se prosadil jako scenárista a režisér úspěšných hudebních klipů. Během posledních sedmi let se jeho prominentními „klienty" stali mimo jiné Missy Elliott, Kelly Clarkson, Ludacris, dívčí formace Destiny´s Child či Christina Aguilera. Ve třiadvaceti letech navázal spolupráci s hudební dvojící OutKast a za videoklip k písni The Whole World byl nominován v kategorii nejlepšího hiphopového videa (MTV Video Music Awards). V roce 2003 ztvárnil své obrazové vize v klipech z multiplatinového disku miniskupiny OutKast nazvaného Speakerboxxx / The Love Below – a hned v roce následujícím ho čekaly trofeje za klip k hitovému singlu Hey, Ya! (mj. video roku, nejlepší hiphopové video, nejlepší speciální efekty a nejlepší režie, to všechno od satelitní hudební televize MTV). Snímek Idlewild je Barberův celovečerní hraný debut.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2006 Klub splněných přání

TV seriály

2013 Mámou přes noc (TV seriál)

TV pořady

2011 Beverly Hills Fabulous (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 The Game feat. Chris Brown - Pot Of Gold (hudební videoklip)
2009 Kelly Clarkson - I Do Not Hook Up (hudební videoklip)
2008 The Game feat. Lil Wayne - My Life (hudební videoklip)
2007 The Game feat. Kanye West - Wouldn't Get Far (hudební videoklip)
2006 Christina Aguilera - Ain't No Other Man (hudební videoklip)
John Legend - Save Room (hudební videoklip)
2005 Destiny's Child - Girl (hudební videoklip)
2004 Anastacia - Left Outside Alone (hudební videoklip)
2003 JC Chasez - Blowin' Me Up (With Her Love) (hudební videoklip)
Kelly Clarkson - The Trouble with Love Is (hudební videoklip)
Nelly Furtado - Powerless (Say What You Want) (hudební videoklip)
OutKast - Hey Ya! (hudební videoklip)
2001 Outkast - The Whole World (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky