foto

Blake Lively

  • nar. 25.8.1987 (30 let)
    Tarzana, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Celá moje rodina dělá do zábavního průmyslu. Celá moje rodina je šílená.“ – Blake Lively

Blake Christina Lively se narodila 25. srpna 1987 jako poslední z pěti dětí do ryze umělecky založené rodiny. Jejím otcem je herec Ernie Lively (Accidental Meeting), maminka se jmenuje Elaine. Všichni sourozenci – bratři Eric (Butterfly Effect 2) a Jason (Brainstorm), sestry Robyn (Santa kdo?) a Lori (Biohazard) – měli filmové ambice, a proto bylo téměř jasné, že i nejmladší člen rodiny půjde v jejich stopách.

Svou první roli Trixie v rodinném filmu SANDMAN si Blake zahrála v jedenácti letech pod režijní taktovkou svého tatínka. Potom ovšem nastala dlouhá pauza, zapříčiněná především povinnostmi předsedkyně třídy, roztleskávačky a členky pěveckého sboru, se kterým soutěžila dokonce na prestižních národních šampionátech.

K rodinnému řemeslu se opět navrátila až rolí sportovkyně Bridget Vreeland v SESTERSTVU PUTOVNÍCH KALHOT, filmu, jehož scénář byl založen na bestselleru spisovatelky Ann Brashares. Blake prý na konkurz při obsazování hereček do role Bridget vešla do místnosti a než udělala cokoli jiného, položila na stůl svoji fotografii. Porota si myslela, že si z nich dělá legraci, ale poté co po nějaké době opustila místnost, všichni věděli, že právě ona je tou správnou Bridget, kterou hledají. Blondýnka vysoká 178 centimetrů se tak stala nejmladší ze čtyř hlavních protagonistek Sesterstva a zahrála si zde po boku vlastního otce, který ztvárnil roli Franze Vreelanda, Bridgetina otce. Pokračování filmu se chystá na rok 2008.

Mezi nejnovější projekty této všestranně talentované krásky patří například komedie BEZVA VEJŠKA, kde zazářila po boku Justina Longa (Můj auťák Brouk), thriller SIMON SAYS nebo film ELVIS AND ANABELLE.

Lucie "delaware" Kalousková

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Rhythm Section
2018 Nebezpečná laskavost
2016 Café society
Mělčiny
Vidím jenom tebe
2015 Věčně mladá
2012 Divoši
Gucci Première
2011 Fracek
Green Lantern
2010 Město
2009 Soukromé životy Pippy Lee
2008 New Yorku, miluji Tě!
Sesterstvo putovních kalhot 2
2007 Elvis a Anabelle
2006 Bezva vejška
Simon říká
2005 Sesterstvo putovních kalhot
1998 Sandman

TV seriály

2012 Super drbna (TV seriál)
New Yorku, miluji tě! (S06E10)
Mstitelé (S06E09)
Je to hrozně složité (S06E08)
další epizody (24)
2011 Super drbna (TV seriál)
S chlapci v limuzínách (S05E10)
Carolina cesta do zatracení (S05E09)
Krása odhalených zdrojů (S05E08)
další epizody (21)
2010 Super drbna (TV seriál)
Venkovanka (S04E11)
Pod svícnem bývá tma (S04E10)
Čarodějky z Bushwicku (S04E09)
další epizody (21)
2009 Super drbna (TV seriál)
Bartův stín (S03E12)
Serenino tajemství (S03E11)
Konec Disko koštěte (S03E10)
další epizody (24)
2008 Super drbna (TV seriál)
Barte, kde jsi? (S02E13)
Báječná lež (S02E12)
Archibaldův osud (S02E11)
další epizody (20)
2007 Super drbna (TV seriál)
Vánoce na Upper East Side (S01E11)
Vítejte v nóbl společnosti (S01E10)
Rodinná krize (S01E09)
další epizody (11)

Dokumentární

2012 12-12-12: The Concert for Sandy Relief (koncert)
2006 Reject Rejection: The Making of 'Accepted'

TV pořady

2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
2008 The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 The Lonely Island - I Just Had Sex (feat. Akon) (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace