foto

Marek Šulík

Biografie

Marek Šulík (1974, Žilina), dokumentarista a střihač, absolvent VŠMU v Bratislavě v ročníku Dušana Hanáka. Na filmech spolupracuje také s neziskovými organizacemi (Media 3, Návrat, IVO, Občan a demokracia...). Ve své tvorbě se věnuje zejména sociálnímu dokumentárnímu filmu. Z filmů: Včelárov rok (1996), Kedysi bolo všetko inak (1998), Nechcené deti (1999), Čo si myslíte o NATO? (2002), Sedem magických rokov (2005), Cesta Magdalény Robinsonovej (2008), Cigarety a pesničky (spolu s Janou Bučkovou, 2010).

47. MFF Karlovy Vary

Střihačská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2013 Ďakujem, dobře
1999 Šest statečných

Dokumentární

2018 Poslední autoportrét

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Zvukařská filmografie

Dokumentární

2018 Baťa, první globalista

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2017 Těžká duše
2014 Grimasy Friederiky Schullerovej (TV film)
2013 Prvá (TV seriál)
2010 Cigarety a písníčky
2009 Ako vznikol film Ženy môjho muža (TV film)

Fanoušci tvůrce