foto

Klaus von Rautenfeld

  • nar. 5.4.1909
  • zem. 5.2.1982 (72 let)

Biografie

Klaus Berens von Rautenfeld byl německý kameraman. Narodil se v estonském Tartu (rusky Дерпт). Studoval práva, poté se v UFA vyučil kameramanem. Roku 1932 pracoval na filmu DAS LIED DER SCHWARZEN BERGE jako sportovní vedoucí. Roku 1933 nastopil jako asistent kamery Alberta Benitze a podílel se na natáčení DER BERG RUFT! Roku 1936 jej Benitz oslovil znovu a na filmu CONDOTTIERI pracoval jako druhý kameraman. Roku 1940 je již Trenkerovým šéfkameramanem a dělá si jméno jako specialista na horské filmy.

Dnes se jedná o filmovou historii. V meziválečném období vrcholila móda horských filmů - hraných, krátkých i dokumentů. Vznikly dokonce festivaly horských filmů. Banff Mountain Film Festival v kanadské Banff/Albertě. Dnes již neexistující Bergfilmfestival in Trient. Dále v Německu Bergfilmfestival in Tegernsee, nebo rakouský Bergfilmfestival Salzburg. Roku 1940 se Trenker dostal s Goebbelsem do konfliktu a odešel do Říma. Rautenfelda vzal pod ochranná křídla režisér Fritz Kirchhoff a roku 1941 natáčili v Rumunsku popagantistický ANSCHLAG AUF BAKU.

Po válce se podílel na vzniku ROSE BERND, DAS MÄDCHEN ROSEMARIE DAS WUNDER DES MALACHIAS. Zemřel v Mnichově. Roku 1960 obdržel Stříbrný filmový pás za film LABYRINTH. Jeho bratr Arndt von Rautenfeld pracoval též jako kameraman.

skipi

Kameramanská filmografie

Filmy

1971 Ore di terrore
1969 Die nackte Bovary
1968 Heidi kehrt heim (TV film)
Nächste Herr, dieselbe Dame, Der
Radhapura - Endstation der Verdammten
Zieh dich aus, Puppe
1966 Kommissar X - Drei gelbe Katzen
1965 Der Fluch des schwarzen Rubin
1964 Ein Sarg aus Hongkong
Lady, Die
Weiße Fracht für Hongkong
1963 Der schwarze Panther von Ratana
Elf Jahre und ein Tag
Es war mir ein Vergnügen
Wochentags immer
1962 90 Minuten nach Mitternacht
Blonde Frau des Maharadscha, Die
Straße der Verheißung
Zwischen Schanghai und St. Pauli
1961 Barbara - Wild wie das Meer
Bis zum Ende aller Tage
Malachiášův zázrak
1960 Scheidungsgrund: Liebe
Stefanie in Rio
1959 Abschied von den Wolken
Labyrinth der Leidenschaften
Peter Voss, der Held des Tages
1958 Helden
Peter Voss, der Millionendieb
Poloněžná
1957 Blaue Jungs
El Hakim
Rose Bernd
Skandal in Ischl
Zwei Bayern im Urwald
1956 Holiday am Wörthersee
Kleines Zelt und große Liebe
Viele kamen vorbei
1955 Der Schmied von St. Bartholomae
Mädchen ohne Grenzen
Zwei Herzen und ein Thron
1954 Der rote Prinz
Frühlingslied
Goldene Pest, Die
Heimweh nach Deutschland
Sterne über Colombo
1953 Die Gefangene des Maharadscha
Gesprengte Gitter
Weg ohne Umkehr
1951 Der Tiger Akbar
1949 Nach Regen scheint Sonne
Wohin die Züge fahren
1947 Und finden dereinst wir uns wieder
Zugvögel
1945 Die Schenke zur ewigen Liebe
1944 Junge Adler
1941 Immer nur-Du!
1940 Der Feuerteufel
Im Schatten des Berges
1939 Požár na hranicích
Spiel im Sommerwind
1938 Der Berg ruft!
1937 Černá kavalerie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace