Reklama

Reklama

Vladimir Tadej

Vladimir Tadej

nar. 09.05.1925
Novska, Chorvatsko, Jugoslávie

zem. 01.03.2017 (91 let)
Zagreb, Chorvatsko

Zajímavosti (3)

Vinnetou a míšenka Apanači (1966)

  • Mac Hallerovu farmu postavil Vladimir Tadej u řeky Cetině.  Nacházela se ale na břehu, ke kterému se nedalo dojet autem, a proto museli být materiály i tvůrci převezeni na nafukovacích člunech. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Vinnetou - Poslední výstřel (1965)

  • Zatímco dělníci pro jednu scénu připravovali vory, architekt Vladimir Tadej si zatím klidně plaval v řece Zrmanje, do které se dostal i delfín. Jeden dělník toho využil a zavolal: „žralok!“ Tadej rychle vylezl na jeden z nedodělaných vorů, ten byl ale vlhký a kluzký, pročež architekt spadl a zlomil si žebro. Dělníkovi to ale neměl za zlé, měl smysl pro humor. (mar48)

Vinnetou (1963)

  • Antun Nalis poprosil scénografa Vladimira Tadeje, aby mu ve filmu obstaral roli. Měl tedy být jezdcem na koni, a jelikož byl dříve armádním důstojníkem, zdálo se, že to pro něj nebude žádný problém. Jenže se ukázalo, že po letech už své jezdecké schopnosti ztratil, takže to vypadalo, že ve filmu nakonec nebude. Tadej se ale za něj ale opět přimluvil, a tak si Nalis nakonec zahrál barmana Hickse. (mar48)

Scénograf

Kostymér

Režisér

Scenárista

Reklama

Reklama