foto

Jiří Zídek

  • nar. 25.7.1967 (52 let)
    Cheb, Československo

Biografie

Od dětství byl zapáleným exhibicionistou a snad proto se po ukončení základního vzdělání zúčastnil talentových zkoušek na herecké konzervatoři. Po neúspěchu se vyučil číšníkem. Zhruba před sedmi lety se rozhodl, že je načase zúročit své záliby a vydal se do Prahy, kde začal publikovat své články v časopisech 14, Score, Total Film, či Playstation. Brzy se stal šéfredaktorem filmové části Video domácí kino nakladatelství Omega group, pro které po dvou letech spoluvytvořil časopis DVD Movie. Před necelými třemi lety společně se svými společníky z Omega Group odešel a vytvořil pro vydavatelství TLP měsíčník DVDMAG, který se hned v prvním roce své existence stal třetím nejlepším časopisem životního stylu a nejúspěšnějším periodikem ve své kategorii. Stal se rovněž tvůrcem a zakladatelem ankety o Zlaté DVD, během realizace jejího prvního ročníku, se seznámil s Karlem Spěváčkem. Společně pak vytvořili šok zvaný HDP.

Herecká filmografie

Filmy

2014 Modelky s.r.o.
Šťastná
2003 Interview
1998 Minulost

TV seriály

2006 HDP: Hodně divné příběhy (TV seriál)

Dokumentární

2020 Králové videa

Producentská filmografie

Filmy

2010 Spider-Vert
2003 Interview

Režijní filmografie

TV seriály

2006 HDP: Hodně divné příběhy (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2018 VOTOMTOJE - Máňa (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky