foto

Jason Pai Piao

  • nar. 24.8.1946 (74 let)
    Hong Kong, Čína

Biografie

Hongkongský herec, akční režisér, asistent režie, producent a bojový umělec Jason Pai Piao se narodil 24.července 1946. Ke konci 60. let přičichává k filmové branži a obsazován do vedlejších rolích v pár wuxia snímcích. Všímá si ho režisér Cheh Chang, který si všímá i jeho podobnosti s současníkem Kuan Tai Chenem a nabízí mu první vedlejší v komerčně úspěšném hitu Have Sword, Will Travel (1969).

V 70. letech už získává pouze velké a hlavní role a občas fušuje i do akční choreografie. Z těch povedených kung-fu snímků lze jmenovat např. Tough Guy (1974), Ironside 426 (1977), nebo Demon Strike (1979). Roku 1975 podepsal smlouvu s novou hongkongskou TV stanicí CTV a hrál v řetězci mnoha kostýmových TV kung-fu seriálů. I když roku 1978 CTV zanikla Jason Pai Piao hrál pro jiné TV stanice a slavil rovněž úspěch svým návratem a podepsání smlouvy u filmové společnosti Shaw Brothers. 

Od roku 1979 až do poloviny 80. let byl jednou z nejobsazovanějších akčních hvězd. Mezi jeho nejznámější kung-fu počiny patří určitě The Emperor and His Brother (1981), The Supreme Swordsman (1983), nebo Shaolin Intruders (1983). S přestávkama natáčí dodnes a svém kontě má prozatím 101 filmových rolí.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2016 Na nian xia tian ni qu le na li
2015 Wang jia xin
2013 Guang hui sui yue
2009 Ming mei shiguang
2005 Sedm mečů
2004 Ze go ah ba zan bau za
1996 Han fei
1993 Huo zhong
1992 Zhi fa wei long
1991 Tian zi men sheng
1990 Fu gui bing tuan
Long man sha shou tze yo ren
Po jian ji xian feng
1989 Tie dan xiong feng
Xi ya tu da tu sha
1986 Shie jie chuang xie
Xiong zhou
1985 Kong woo liu duen
Výcvik 36. komnaty
Xiao nian Su Qi Er
Yue yu nu tao fan
Šťastné hvězdy
1984 Secret Service of the Imperial Court
Shui xu wai zhuan
You xia qing
Zhi zhuan yi jian
1983 Liu zhi qin mo
Men from the Gutter
Qing gong qi shi lu
Shaolinští vetřelci
Shen tong shu yu xiao ba wang
Shui jing ren
Wu lin sheng huo jin
1982 Da qi ying xiong chuan
Gang Master
Shaolin chuan ren
Xie zhou
1981 Chin mun bat jeung
Liu Xiao Feng zhi jue zhan qian hou
Panovník a jeho bratr
Revenge of the Corpse
What Price Honesty
Xie ying wu
1980 A Deadly Secret
Bat Without Wings
Killer Constable
The Convict Killer
The Magnificent Kick
The Tiger and the Widow
Ying xiong wei lei
1979 Butcher Wing
Long hu men
Mao shan dao ren
Šaolinští zachránci
1978 Chu zhong
Lao hu tian ji
Mi shi zhi zun
Shui yue men
Spojka v Amsterdamu
1977 Si er liu
Vězeňské právo
1976 Jin lian
Ying tai qi xue
1975 Cui hua du jiang tou
Long zheng hu dou jing wu hun
Xing mu shuang xing Xiang Gang tao jin ji
1974 Xia nan yang
Zhi zun bao
1973 Guai ke
Kung Fu nel pazzo West
Nan zi han
Wu lei hong ding
1972 Duo ming quan wang
Mang quan
Tang shou tai quan dao
Zhan bei guo
1971 Ba shi zhan
Cai se jing hun
Da jue dou
San shi liu sha shou
Shen jian mo jian
The Comet Strikes
Wu di tie sha zhang
Zhui ji
1970 Long hu dou
Msta
1969 Putování meče

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky