foto

Zbyněk Fric

  • nar. 8.4.1971 (46 let)
    Bystré u Poličky, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento muž, který se narodil 8. Dubna roku 1971 v Bystré u poličky, je skutečně renesanční člověk a všestranný umělec. Kromě filmového a televizního herectví se věnuje herectví muzikálovému, divadelnímu dále baletu i zpěvu. Před tím než byl přijat na Pražskou DAMU, tak vystupoval dva roky v Horáckém Divadle v centru kraje Vysočina v Jihlavě. Ovšem z DAMU z neznámých důvodů po dvou letech odešel.

Jeho první, ale pro mnohé diváky možná i nejvýraznější televizní rolí, byl jeden ze sedmi cowboyů z oblíbeného seriálu Hynka Bočana ZDIVOČELÁ ZEMĚ, který čeká na České Televizi již čtvrtá repríza a zároveň i zbrusu nová čtvrtá řada. Zahrál si usměvavého, koně milujícího mladíka Petra, kterého jeho seriálový kolega Václav „Cassidy“ (Jiří Langmajer) podle jeho oblíbených rodokapsů, překřtil na „Smajla“ (Smile=úsměv). Zde se potkal s mnoha špičkami českého herectví (Vladimír Ráž, Josef Sommer, Oldřich Vlach, Jan Hartl, Martin Dejdar, Jiří Schmitzer, Jiří Lábus a s mnoha jinými). Jistě zde přebral mnoho zkušeností a získa oblibu fanoušků i režisérů, protože další seriály na sebe nenechaly dlouho čekat. Bohužel se ze doposud nedokázal vymanit z nálepky seriálový herec, protože v jeho herecké biografii najdeme z drtivé většiny pouze TV seriály. Jmenovitě TŘI KRÁLOVÉ, STŘÍBRNÁ PARUKA, DEN KDY NEVYŠLO SLUNCE, POSLEDNÍ SEZÓNA a SVĚTLA PASÁŽE. Především pak ale, v seriálu TV Prima RODINNÁ POUTA, potažmo VELMI KŘEHKÉ VZTAHY, kde jsi zahrál bratra jednoho z hlavních hrdinů intrikánského Ing. Roberta Krátkého (Jan Révai) gaye a cvičitele Pufa.

Jeho převážnou pracovní náplní, jsou však muzikály. Zahrál si nemalé role ve většině nejznámějších dílech předních českých skladatelů, režiserů a choreografů. Z nejznámějších jmenujme například Christ Superstar (Šimon Zélótes), Dracula (Steven, mnich), Hello Dolly (Ambrosius Kemper), Pomáda (Danny), Starci na chmelu (Honza), Krysař (Jakub) a Edith Piaf (Vypravěč), Kleopatra (Marcus Antonius), Rebelové (Šimon), Tři mušketýři (Buckingham, Rochefort). Z dalších například 451° Fahremheita (Montag), Sny z Nového Yorku, Golem ( Štěpán Skotnica), Angelika (Peyrac, básník Špína). Spolupracuje s baletem Národního Divadla Praha. Vystupoval i v opeře a věnuje se činohře.

Antonín "ventil9" Venský

Herecká filmografie

Filmy

2007 Angelika (divadelní záznam)
2005 Tři mušketýři (divadelní záznam)
2003 Kleopatra (divadelní záznam)
2001 Den, kdy nevyšlo slunce (TV film)
Královský slib
1999 Oběti: Přepadení (TV film)
1995 Poslední přesun

TV seriály

2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Labutí píseň (S01E05)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Pohřbený rozvod (E01)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Noční taxi (S03E04)
2009 Expozitura (TV seriál)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2006 Poslední sezona (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
1998 Tři králové (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)

TV pořady

2015 Poslední zhasne (TV pořad)
2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2008 Lucie Vondráčková To NEJ z TV (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace