foto

Zuzana Vačková

  • nar. 12.2.1969 (49 let)
    Nitra, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zuzana Vačková sa narodila 12. februára 1969 v Nitre, no krátko po jej narodení sa rodičia presťahovali za prácou do Prievidze. O pár rokov sa sťahovali opäť, teraz do Bratislavy. Tu začala navštevovať základnú školu, potom gymnázium a napokon VŠMU v Bratislave. Rozhodnutie študovať na VŠMU bolo prirodzeným vyústením už predchádzajúcich skúseností s filmom. Prvou filmovou skúsenosťou bolo pôsobenie vo filme Kosenie jastrabej lúky (1981), kde si zahrala vnučku Jozefa Kronera, Aničku. Do tejto úlohy si ju vyhliadol režisér Štefan Uher, ktorý ju objavil náhodou, keď začala omylom navštevovať dramatický krúžok namiesto gramatického, do ktorého chcela vstúpiť.

Po filme Kosenie jastrabej lúky nasledovalo účinkovanie vo viacerých televíznych rozprávkach a filmoch (Štvrtá hlava draka – Veronka, 1985; Sedmé nebe – Slávka, 1987; Lakomý Marko – Zuzka, 1988; Jablonka – Hanka, 1989; Príbeh Mateja Hóza – Eva, 1993; Vyhnanci – Berta, 2000). V priebehu rokov si zahrala okrem filmov aj vo viacerých divadelných inscenáciách v rôznych divadlách. Z posledných rokov ju diváci registrujú hlavne ako seriálovú herečku (Panelák – Alica, 2009; Horná Dolná – poštárka, 2015).

Okrem filmu a divadla pôsobila a pôsobí aj ako moderátorka, dabingová herečka a pedagogička v odbore herectva na Konzervatóriu v Bratislave.

Po rozvode s hercom Rastislavom Rugalom, ktorý bol jej spolužiak počas štúdia na VŠMU, žije sama so svojím synom Jakubom a dcérou Maruškou v rodinnom dome, v blízkom okolí Bratislavy.

Radovan "TeddyBearik" Košťan

Herecká filmografie

Filmy

2000 Vyhnanci (TV film)
1999 Fiaker číslo 21 (TV film)
1998 Život, který ti dávám (TV film)
1997 Celý muž (TV film)
1996 O hlúpej žene (TV film)
Zázračná láska (TV film)
1994 O krásnej strige (TV film)
Spoveď (TV film)
1993 Mátohy rárohaté (TV film)
Príbeh Mateja Hóza (TV film)
Tri poviedky s Karolom Machatom (TV film)
1991 Čerti nespia (TV film)
1989 Jablonka (TV film)
Len kosti práchnivé (TV film)
Nastúpiť na svoj vlak (TV film)
Nádej má farbu belasú (TV film)
Staroružová dráma (TV film)
Tajomstvá pod viečkami (TV film)
Turandot (TV film)
V našom meste býva Gulliver (TV film)
1988 Lakomý Marko (TV film)
1987 Ako som nedostal Nobelovu cenu (TV film)
Koník z ebenu (TV film)
Sedmé nebe
Tristotridsaťtri strieborných prepelíc (TV film)
1986 Kohút nezaspieva
Nástupca (TV film)
Šiesta veta
1985 Obyčajný deň (TV film)
Štvrtá hlava draka (TV film)
1984 Falešný princ
1982 Pulzovanie nášho vesmíru (TV film)
1981 Kosenie jastrabej lúky

TV seriály

2016 Kávomat - Miestny úrad Hodrušany (TV seriál)
2015 Horná Dolná (TV seriál)
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Ruku na to (E05)
V mene zákona (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1985 Sršne v úli (TV seriál)

TV pořady

2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
Záhady tela (TV pořad)
2016 Tvoja tvár znie povedome (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2003 Varený a pečený (TV pořad)
2002 Varím, varíš, varíme a pečieme (TV pořad)
1995 Štúdio kontakt (TV pořad)
1983 Triangel (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace