foto

Gaston Leroux

  • nar. 6.5.1868
    Paříž, Francie
  • zem. 15.4.1927 (58 let)
    Nice, Alpes-Maritimes, Francie

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2005 Vůně dámy v černém - kniha
2004 Fantom opery - kniha
2003 Záhada žlutého pokoje - kniha
1998 Fantom opery - kniha
1997 M.D.C. - Maschera di cera - kniha
1995 Ye ban ge sheng - kniha
1990 Fantóm opery (TV film) - kniha
1988 Phantom of the Ritz - kniha
1986 Le coeur cambriolé (TV film) - povídka
1983 Fantom opery (TV film) - kniha
1981 La double vie de Théophraste Longuet (TV film) - kniha
1974 Krysy z temnot - kniha
1970 Fauteuil hanté, Le (TV film) - kniha
Le coeur cambriolé (TV film) - povídka
1965 Mystère de la chambre jaune, Le (TV film) - kniha
1955 Chéri-Bibi - kniha
1949 Homme qui revient de loin, L' - kniha
Mystère de la chambre jaune, Le - kniha
Parfum de la dame en noir, Le - kniha
1946 Rouletabille joue et gagne - povídka
1943 Fantom opery - kniha
1942 Dr. Renault's Secret - kniha
1937 Chéri-Bibi - kniha
1936 Mister Flow - povídka
1932 Rouletabille aviateur - povídka
1931 Cheri-Bibi - kniha
Le parfum de la dame en noir - kniha
1930 Tajemství žluté komnaty - kniha
1927 The Wizard - kniha
1926 The Lily - povídka
1925 Fantom opery - kniha
1920 A halál után - kniha
1916 Phantom der Oper, Das - kniha
1913 Balaoo - kniha

TV seriály

2009 Au siècle de Maupassant: Contes et nouvelles du XIXème siècle (TV seriál) - kniha
1991 Roi Mystère, Le (TV seriál) - povídka
1983 L'homme de la nuit (TV seriál) - kniha
1976 Poupée sanglante, La (TV seriál) - kniha
1974 Chéri-Bibi (TV seriál) - kniha
1972 L'homme qui revient de loin (TV seriál) - kniha
1966 Rouletabille (TV seriál) - kniha
1963 Novela (TV seriál) - kniha

Scenáristická filmografie

Filmy

1937 Ye ban ge sheng - divadelní hra
1932 Repülő arany
1921 Sept de trèfle, Le
1919 Nouvelle aurore, La
1916 Alsace - divadelní hra