foto

Ernst Waldbrunn

  • nar. 14.8.1907
    Český Krumlov, Rakousko-Uhersko
  • zem. 22.12.1977 (70 let)
    Vídeň, Wien, Rakousko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1975 Change
1973 Gute Freunde (TV film)
1971 Theodor Kardinal Innitzer (TV film)
1970 Das Wort (TV film)
Die Zirkusprinzessin (TV film)
Frau Wirtin bläst auch gern Trompete
1969 Alle Kätzchen naschen gern
Dorf ohne Männer, Ein (TV film)
Heiter bis wolkig (TV film)
Liebe durch die Hintertür
1968 Die Landstreicher
Johanna geht... (TV film)
1966 Flucht, Die (TV film)
Minister gesucht (TV film)
Schöne Seelen (TV film)
Spukschloß im Salzkammergut
1963 Hochzeit am Neusiedler See
Minister gesucht (TV film)
Tingel Tangel (TV film)
1962 Die Försterchristel
Die lustige Witwe
Die türkischen Gurken
Ende schlecht - Alles gut (TV film)
Kaiserin, Die (TV film)
1961 Kauf dir einen bunten Luftballon
Kleines Bezirksgericht (TV film)
Unsere tollen Tanten
1960 Mal drunter - mal drüber
Sooo nicht, meine Herren
1959 12 Mädchen und 1 Mann
Auf allen Straßen
Brillanten aus Wien (TV film)
Der eingebildete Kranke (TV film)
Herrn Josefs letzte Liebe
Ich bin kein Casanova
Kein Mann zum Heiraten
Mein ganzes Herz ist voll Musik
Skandal um Dodo
1958 Der Page vom Palast-Hotel
Hoch klingt der Radetzkymarsch
Im Prater blüh'n wieder die Bäume
Man ist nur zweimal jung
So ein Millionär hat's schwer
1957 Der Kaiser und das Wäschermädel
Familie Schimek
Lachendes Wien
Mit Rosen fängt die Liebe an
Sedm let neštěstí
1956 ...und wer küßt mich?
Liebe, die den Kopf verliert
Symphonie in Gold
Tolles Hotel, Ein
Wenn Poldi ins Manöver zieht
1955 An der schönen blauen Donau
Der Kongreß tanzt
Der letzte Akt
Die Wirtin zur Goldenen Krone
Drei Männer im Schnee
Heimatland
Ja, so ist das mit der Liebe
Spionage
1954 Haus voll Liebe, Ein
1953 Auf der grünen Wiese
Der Feldherrnhügel
Die Todesarena
Drei, von denen man spricht
Fräulein Casanova
Praterherzen
1952 Abenteuer in Wien
1951 Asphalt
Der Teufel führt Regie
Der alte Sünder
Jaro na ledě
Ruf aus dem Äther
1950 Das Kind der Donau
1949 Duell mit dem Tod
Eins, zwei, drei = aus!
Geheimnisvolle Tiefe
Höllische Liebe
Mein Freund, der nicht nein sagen konnte
1948 Das andere Leben
Der himmlische Walzer
Proces
1947 Das unsterbliche Antlitz

TV seriály

1973 Hallo - Hotel Sacher... Portier! (TV seriál)
1972 Fritz Muliar Schau (TV seriál)

Dokumentární

2019 In memoriam: Elfriede Ott (TV film) - a.z.
2015 Ernst Waldbrunn - "Denn er schaut so trüb und heiter" (TV film) - a.z.
2007 Ossy Kolmann - Abgeschminkt (TV film) - a.z.

Divadelní záznam

1970 Frühstück im Büro (divadelní záznam)
1969 Leni (divadelní záznam)
1967 Das Veilchen (divadelní záznam)
1965 Gute Geschäfte (divadelní záznam)
1962 Der Hochzeitsgast (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Filmy

1973 Gute Freunde (TV film)

Host

TV pořady

2013 ORF-Legenden (TV pořad)
1971 Dalli Dalli (TV pořad)
1969 Die große Glocke (TV pořad)
1968 Seniorenklub (TV pořad)
1963 Zwischenmahlzeit (TV pořad)
1960 Darf ich bitten, Frau Gemahlin (TV pořad) - mod.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky