foto

Juan Diego Solanas

  • nar. 4.11.1966 (53 let)
    Buenos Aires, Argentina

Biografie

Je synem významného argentinského režiséra Fernanda Solanase. Celá rodina emigrovala v roce 1977 do Francie. V Paříži Juan Solanas vystudoval dějiny umění. Díky svému otci se již od mládí pohyboval ve filmařském prostředí. Zpočátku se věnoval především fotografování, pak byl asistentem kamery. Jeho první samostatná kameramanská práce je otcův film El sur (Jih, 1988). Jako režisér debutoval krátkometrážním filmem L´homme sans tête (Bezhlavý muž, 2001), za který získal cenu poroty na MFF v Cannes a Césara v roce 2003.

FebioFest 2006

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 Paralelní světy
2007 La León
2005 Severovýchod
2003 Muž bez hlavy

Dokumentární

2019 Que sea ley

Herecká filmografie

Filmy

2003 Muž bez hlavy

Dokumentární

2004 Phelps l'homme sans tête - Making of

Kameramanská filmografie

Filmy

1998 Le chant de l'homme mort (TV film)

Host

TV pořady

2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)