foto

Finn Wolfhard

  • nar. 23.12.2002 (16 let)
    Vancouver, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Finn Wolfhard se narodil do rodiny spisovatele Erica Wolfharda. Má francouzské, německé a židovské kořeny. Herectví ho nadchlo po zhlédnutí Spider-Mana, který měl shodou okolností premiéru v roce Finnova narození.

Svou první roli získal v druhé řadě post-apokalyptického seriálu The 100, brzy na to se objevil v jedenácté řadě úspěšných Lovců duchů jako Jordie Pinsky. Zlomovým okamžikem byla bezpochyby postava Mikea Wheelera, jednoho ze 4 hlavních chlapeckých hrdinů, ze seriálu Stranger Things z Netflix produkce. Konkurzu se účastnil přes video, zatímco ležel nemocný v posteli. Díky Stranger Things získal kromě spousty fanoušků i několik ocenění. Pokud nepočítáme krátkometrážní nezávislé snímky Aftermath a The Resurrection, přišla první filmová nabídka s adaptací bestselleru Stephena KingaTo, ve kterém si zahrál Richieho Toziera. Stal se tak jediným z celého obsazení, kdo si uhájil roli po přeobsazení režisérského postu. Další spoluprací s internetovou stanicí Netflix je animovaný seriál Carmen Sandiego, kde propůjčil svůj hlas hlavní postavě.

Kromě herectví má blízko i k hudbě. Věnuje se hře na kytaru a baskytaru. Je hlavním zpěvákem a kytaristou kapely Calpurnia. Také se objevil ve dvou videoklipech kanadské punkové kapely PUP - Guilt Trip (2014) a Sleep in the Heat (2016). Mimo to pomáhal zrežírovat hudební klip Sonora (2017) od Spendtime Palace.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Addams Family
The Goldfinch
The Turning
To Kapitola 2
2018 Dog Days
Howard Lovecraft and the Kingdom of Madness
2017 To
2013 Aftermath

TV seriály

2019 Carmen Sandiego (TV seriál)
Stranger Things (TV seriál)
Chapter Three: The Case of the Missing Lifeguard (S03E03)
Chapter Two: The Mall Rats (S03E02)
Chapter One: Suzie, Do You Copy? (S03E01)
2017 Stranger Things (TV seriál)
Chapter Nine: The Gate (S02E09)
Chapter Eight: The Mind Flayer (S02E08)
Chapter Seven: The Lost Sister (S02E07)
další epizody (9)
2016 Stranger Things (TV seriál)
Chapter Eight: The Upside Down (S01E08)
Chapter Seven: The Bathtub (S01E07)
Chapter Six: The Monster (S01E06)
další epizody (8)
2015 Lovci duchů (TV seriál)
Thin Lizzie (S11E05)
2014 The 100 (TV seriál)
Many Happy Returns (S02E04)

Dokumentární

2017 Klub smolařů
Pennywise žije!

TV pořady

2017 23rd Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
Beyond Stranger Things (TV pořad)
MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2014 Movie Trivia Schmoedown (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace