foto

Adrienne Gessner

  • nar. 23.7.1896
    Schottwien, Rakousko-Uhersko
  • zem. 23.6.1987 (90 let)
    Vídeň, Wien, Rakousko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1980 Tatort - Mord auf Raten (TV film)
1979 Povídky z Vídeňského lesa
1974 Einen Jux will er sich machen (TV film)
1972 Defraudanten (TV film)
Hochzeit (TV film)
1971 Liliom (TV film)
1969 Schwester Bonaventura (TV film)
1968 Madame Legros (TV film)
1966 Flucht, Die (TV film)
1964 Briefe eines toten Dichters (TV film)
Die Teepuppe (TV film)
Geschichten aus dem Wienerwald (TV film)
Nathan der Weise (TV film)
Verschwender, Der
1963 Bekenntnisse eines möblierten Herrn, Die
Der Musterknabe
1962 Waldrausch
1961 Das Riesenrad
Die Abenteuer des Grafen Bobby
1960 Das weite Land (divadelní záznam)
Ich heirate Herrn Direktor
Přídech skandálu
1959 Herrn Josefs letzte Liebe
1958 Auferstehung
Die Trapp-Familie in Amerika
Jedermann (TV film)
Meine schöne Mama
1957 Die liebe Familie
Familie Schimek
Salzburger Geschichten
1956 Das Liebesleben des schönen Franz
Die goldene Brücke
Einen Jux will er sich machen (TV film)
Kronprinz Rudolfs letzte Liebe
Rosmarie kommt aus Wildwest
1955 An der schönen blauen Donau
Hudba pro císaře
Ich denke oft an Piroschka
Ja, so ist das mit der Liebe
Zwei Herzen und ein Thron
1954 Erste Kuß, Der
Hexe, Die
1953 Der Feldherrnhügel
Stolen Identity
1952 Abenteuer in Wien
Frühlingsstimmen
Hannerl: Ich tanze mit Dir in den Himmel hinein
Ich hab' mich so an Dich gewöhnt
No Time for Flowers
1951 Der fidele Bauer
1949 Vagabunden
1948 Nach dem Sturm
1936 Kateřina poslední
1931 Große Liebe, Die

TV seriály

1980 Die liebe Familie (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky