foto

Pjotr Buslov

  • nar. 1.6.1976 (44 let)
    Chabarovsk, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Petr Buslov byl narozen v Chabarovsku na Vladivostoku v roce 1976. Je to scénárista, režisér i herec. V dětství závodně dělal sporty sambo a džudo. Naštěstí se později pouští sport a začíná se věnovat kinu. Chce jít na hereckou fakultu, ale na poslední chvíli si to rozmyslí a podává přihlášku na režii. Napoprvé se tam nedostal. V druhém ročníku natočil krátký dokumentární film, který se promítal na mnoha festivalech. A už ve třetím ročníku, to byl rok 2000, napsal s absolventem Denisem Rodiminom scénář k filmu Bumer. A přitom ještě stihnul zahrát ve filmu „Umniak, ili Odiseja 1989 goda“.

MRspirt

Režijní filmografie

Filmy

2020 BUMERang
2015 Rodina
2011 Sunrise/Sunset
Vysockij. Aspoň že jsem živ
2009 Korotkoje zamykanije
Sročnyj zakaz
2006 Bavorák 2
2003 Bavorák

TV seriály

2020 Okajannyje dni (TV seriál)
2018 Domašnij arest (TV seriál)
2017 Blizkije (TV seriál)
2006 Naša Russia (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 BUMERang

TV seriály

2013 Studija 17 (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2020 BUMERang

Herecká filmografie

TV seriály

2013 Studija 17 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce