foto

David Silverman

  • nar. 15.3.1957 (63 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Režisér a animátor sa narodil sa v New Yorku. Študoval Marylandskú univerzitu a potom Californskú univerzitu v Los Angeles.

Neskôr sa pridal k štúdiu Dream Works, kde režíroval film EL DORADO. Potom sa dostal do štúdia Pixar a práci na filme MONSTERS a.s. Napísal tiež scenár k DOBE ĽADOVEJ a pracoval ako umelecký režisér na filme LOONEY TUNES BACK IN ACTION.

Podieľal sa aj na seriáloch Alf a Parker Lewis neprehráva a od samého začiatku režíroval seriál Simpsonovci. Vďaka dôvere producentov a Matta Groeninga získal i réžiu celovečernej snímky Simpsonovci vo filme.

Rastislav "Raro" Hliva

Režijní filmografie

Filmy

2022 The Simpsons Movie 2
2020 Playdate with Destiny
2013 The Oscar Nominated Short Films 2013: Animation
2012 Simpsonovi: Maggie zasahuje
2007 Simpsonovi ve filmu
2001 Příšerky s.r.o.
1989 Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (TV film)
1981 Strange Case of Mr. Donnybrook's Boredom, The

TV seriály

2015 Simpsonovi (TV seriál)
Hádej, kdo nepřijde na večeři (S26E10)
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl (S18E04)
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl (S17E04)
Vypráskaný práskač (S16E14)
2004 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl (S16E01)
2002 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl (S14E01)
1998 Simpsonovi (TV seriál)
Všichni zpívají a tančí (S09E11)
1995 Simpsonovi (TV seriál)
Slavnostní epizoda (S07E10)
Babička (S07E08)
Homer klaunem (S06E15)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Tentokrát o lásce (S06E03)
1993 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl IV - Dům plný hrůzy (S05E05)
Šáša Krusty je zrušen - Šáša Krusty má padáka (S04E22)
1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homerova koronární operace (S04E11)
Černý vdovec (S03E21)
1991 Simpsonovi (TV seriál)
Krevní msta (S02E22)
Válka Simpsonových (S02E20)
Síla talentu (S02E18)
další epizody (8)
1990 Simpsonovi (TV seriál)
Za všechno může televize (S02E09)
Bart kazisvět (S02E07)
Homer maskotem (S02E05)
další epizody (9)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)

Video kompilace

2002 The Simpsons: Heaven and Hell (video kompilace)
1999 The Simpsons: Greatest Hits (video kompilace)

Herecká filmografie

Filmy

2001 Příšerky s.r.o.

TV seriály

2019 Stranger Things (TV seriál)
Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (S03E02)
Scream (TV seriál)
Devil's Night (S03E02)
2016 Živí mrtví (TV seriál)
Zazpívej (S07E07)
2015 Profesionální lháři (TV seriál)
Jsi bezpečně přisátej k ceckům firmy Kaan a spol. (S04E12)
2014 Simpsonovi (TV seriál)
Učitel mučitel (S26E07)

Dokumentární

2019 Animation Outlaws
2011 Adventures in Plymptoons!
2010 The Simpsons: Access All Areas (TV film)

Scenáristická filmografie

TV seriály

1987 Alf (TV seriál)
Alf na divoko (S01E19)

Host

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(63)