foto

Tomáš Měcháček

  • nar. 22.2.1979 (41 let)
    Ústí nad Labem, Československo

Biografie

Tomáš Měcháček se narodil v 22. února v Ústí nad Labem. Maturitní zkoušku složil na ústeckém gymnáziu. Poté byl přijat na DAMU, kde vystudoval alternativní a loutkové herectví.

V roce 1999 založil "hnutí mysli pro divadelní výzkum - MATAPA". Od roku 2001 je členem mezinárodní divadelní skupiny N. I. E. Od roku 2008 kočuje s komediální show "History of Czechs in 68 Minutes" a s představením pro děti "Sešli se tři a stalo se". 

Objevil se v televizní pohádce Zlatá pricezna (2001) a ve dvou televizních dramatech Tuláci (2001) a Takový slušný člověk (2001). V kině jste ho poprvé mohli spatřit v americké komedii Poslední prázdniny (2006), která se z části natáčela v ČR. Zahrál si tu lyžařského instruktora. Další filmovou roli si střihnul ve filmu Protektor (2009), kde hrál jednu z hlavních postav promítače Petra. V roce 2011 si zahrál v šesti krátkometrážních filmech, které byly natočeny v rámci kampaně na třídění odpadu. Objevil se také v několika televizních seriálech. Vystupoval ve stand-up comedy Na stojáka (2004) a spolu s Martinem Dejdarem moderoval zábavný pořad Vylomeniny (2013). Zahrál si i v reklamě.

Kromě hraní se občas věnuje divadelní režii a formou workshopů herectví také vyučuje.

lazyangel

Herecká filmografie

Filmy

2020 3Bobule
Indián
2018 Úsměvy smutných mužů
2017 Milada
2016 FILIP (studentský film)
2011 Diagnóza Werich
Jeden statečný
Konkurz
Láska z kontejneru
Malý okruh pozornosti (studentský film)
Třídilové
Čistá čtvrť
Čtyři kontejnery Šaolinu
2010 Revizor
2009 Protektor
2006 Poslední prázdniny
2001 Takový slušný člověk (TV film)
Tuláci (TV film)
Zlatá princezna (TV film)

TV seriály

2020 Skautská pošta 1918 (TV seriál)
Alberto Vojtěch Frič (S02E06)
Modrý kód (TV seriál)
Láska prochází žlučníkem (S04E42)
2019 Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin na tanečním parketu (E06)
Modrý kód (TV seriál)
Změna plánu (S03E51)
Co se má stát, stane se (S03E50)
Mám zůstat, anebo mám jít? (S03E49)
další epizody (19)
2018 Modrý kód (TV seriál)
Dobrý skutek (S03E32)
Dluhy se musí platit (S03E31)
Rána pod pás (S03E30)
další epizody (35)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Dokud nás smrt nespojí (S02E12)
Když řádí zubatá (S02E11)
Pro věčnou slávu (S02E10)
další epizody (10)
2017 Single Lady (TV seriál)
O pár měsíců později (S01E10)
Pinďouři z automatu (S01E09)
Bankrot (S01E08)
další epizody (10)
Single Man (TV seriál)
Oči pro pláč (E03)
Specialisté (TV seriál)
Dvojí život (S02E05)
Svět pod hlavou (TV seriál)
1983 (E10)
Mrtvý lidi (E03)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Recept na smrt (S01E14)
Běžné rituály (S01E13)
další epizody (14)
Vyšehrad (TV seriál)
Kabelka (E04)
Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
Porod (S02E15)
Jako kočka (S02E14)
další epizody (12)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Konec doktorů v Beskydech (S01E16)
Ohrožený druh (S01E15)
Erotománie (S01E14)
další epizody (16)
Potkali se na sídláku (TV seriál)
Případ pro exorcistu (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Druhý dech (S01E03)
Sanitka 2 (TV seriál)
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (22)
Vyprávěj (TV seriál)
Poslové víry (S05E05)
Au-pair (S05E02)
Kuponová privatizace (S05E01)
2012 Zázraky života (TV seriál)
Dárce (S02E14)
Oslava (S02E13)
Volný vztah (S02E12)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Messenger (S02E14)
2010 Přešlapy (TV seriál)
Máme toho hodně společného (S03E02)
Ženy v nouzi, muži v pokušení (S03E01)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Poslední cesta (E11)
Veselka (E09)
Lom (E07)
další epizody (8)

Dokumentární

2008 Film o filmu: Protektor (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Ladislava Freje ml. (S04E08)

Hudební videoklipy

2016 Barbora Poláková - Generace (hudební videoklip)

Divadelní záznam

1998 Revizor (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 Ceny Anděl 2018 (TV pořad) - mod.
To se ví (TV pořad) - mod.
České hlavičky 2019 (TV pořad) - mod.
2018 Kde domov můj? Speciál (TV pořad)
Pavouček Pája (TV pořad)
S pravdou ven (TV pořad) - mod.
České hlavičky 2018 (TV pořad) - mod.
2017 České hlavičky 2017 (TV pořad)
2016 Comedy Club (TV pořad)
Pomáhej s humorem - Konto Bariéry (TV pořad)
2015 Boj o koláč (TV pořad)
Upgrade (TV pořad)
2014 Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Silvestr 2013 (TV pořad)
Vylomeniny (TV pořad)
2012 Můžeme dál? (TV pořad)
2011 Partička (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2014 Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce