foto

Peter Dvorský

  • nar. 27.9.1951 (67 let)
    Topoľčany, Slovensko, Československo

Biografie

Peter Dvorský je významným slovenským tenoristom, ktorý pochádza zo známej speváckej rodiny. Jeho traja zo štyroch bratov sú taktiež spevákmi. Už počas štúdia spevu na konzervatóriu bol angažovaný do Opery SND ako mimoriadny talent. Od roku 1977 vystupuje na popredných operných scénach po celom svete ako napríklad Veľké divadlo Moskva, Viedenská štátna opera, milánska La Scala, londýnska Covent Garden a mnoho ďalších.

Na televíznych obrazovkách sa objavuje počas rôznych koncertov a v rozhovoroch alebo reláciách. V roku 1999 dostal cenu ministra kultúry SR za stvárnenie postavy Ondreja v Suchoňovej hre Krútňava.

Matej "taupobraf" Cvengroš

Herecká filmografie

Filmy

2004 Karel Gott - Sen o Vánocích
1992 Weltstars singen Weihnachtslieder (TV film)
1989 Adriana Lecouvreur (TV film)
1986 J. Massenet: Werther (TV film)
Madama Butterfly (TV film)
1981 Prodaná nevěsta (TV film)
1977 Rusalka
1974 Netopier (TV film)

Dokumentární

2012 Neobyčejné životy (TV seriál)
Emília Vášáryová (S04E17)
2008 Gen.sk (TV seriál)
2007 Občan Havel
1999 Martin Babjak a hostia (koncert)
1996 Koncert Petra Dvorského (koncert)
Vianočný koncert: Peter Dvorský (koncert)
1995 Vánoční koncert (koncert)
1984 L'amore e'destino (koncert)

Host

TV pořady

2017 Zem spieva (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad)
2011 Lucie Bílá 011 (TV pořad)
Tandemy (TV pořad)
2010 Talentmania (TV pořad)
2009 Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2003 Slavní slavným (TV pořad)
2001 Úsmev, prosím! (TV pořad)
2000 Hotel Devín a jeho hostia (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Soirée z Mlynskej doliny (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1990 Stretnutie s Luciou Poppovou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace