foto

Lauren Lee Smith

  • nar. 19.6.1980 (40 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada

Biografie

Lauren Lee Smith se narodila 19. června 1980 ve Vancouveru, v Britské Columbii, v Kanadě. Začínala jako modelka a vzhledem ke své výšce 178 cm a dokonalé postavě, byla úspěšná. Brzy se ale přeorientovala na herectví a jediné, co je známé z jejího soukromí je láska k nejrůznějším sportům (zimním i letním, také jezdí na koni) a to, že její dědeček se věnoval dokumentárnímu filmu. Jako dítě hodně cestovala se svými rodiči po celém světě, žila v Evropě, střední Americe, ve Státech a v Kanadě.

Jejím prvním velkým filmem bylo SEJMĚTE CARTERA se Sylvesterem Stallonem. Po řádce hostování v televizních seriálech získala možnost natočit vlastní sérii romantických filmů, ve kterých vytvořila titulní roli CHRISTY.

Po té se na dva roky vedle Victorie Pratt stala největší hvězdou seriálu MUTANT X. Milovala práci na postavě Emmě deLauro, změnila kvůli ní své přirozeně světlé vlasy, aby tak vytvořila kontrast k plavovlasé Shalimar Fox hrané Victorií Pratt. Za výkon v epizodě, kde hrála dvojroli, získala cenu Gemini. Zajímavé je, že s dalším z hlavních herců seriálu, s Forbesem Marchem, chodila do společné herecké třídy, když jí bylo kolem dvanácti let.

Po neplánovaném předčasném odchodu ze seriálu, kdy byla nahrazena novou postavou Lexou Pierce hranou Karen Cliche, obarvila si vlasy na černo a využila některých televizních seriálů a filmů pro svůj návrat. V KLUBU ZNEUCTĚNÝCH se dotkla ožehavého tématu obětí znásilnění. Aby to ale nebylo málo pestré, svolila také k natočení velmi explicitního erotického filmu LIE WITH ME a získala si tak příznivce z dalšího okruhu diváků.

Pravidelně se objevovala v prvních čtyřech letech výjimečného lesbického seriálu THE L WORD. V prvním roce byla tak úspěšná, že si její návrat diváci doslova vynutili. Poměrně rozsáhlou roli získala v seriálu INTELLIGENCE a v 9. sérii se připojila ke stálému týmu KRIMINÁLKY LAS VEGAS.

Ve filmech jako UMĚNÍ MUSÍ BOLET, ŠPATNÝM SMĚREM, PATOLOGIE nebo HALLOWEENSKÁ NOC se dostala do povědomí diváků na celém světě.

Patří mezi nejzajímavější (také podle magazínu enRoute) mladé kanadské herečky, které si budují kariéru silnými základy v televizi a určitě nás ještě mnohokráte překvapí a dokáže nám, že její občasné výlety do kino filmů nejsou jen náhodou.

Markéta "NinadeL" Nedvědová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tvář vody
2015 How to Plan an Orgy in a Small Town
2014 Zůstaň se mnou
2013 Cinemanovels
Tajemství rodného domu
Three Days in Havana
2012 Ohnivý armagedon (TV film)
2011 Girl Walks Into a Bar
Hindenburg (TV film)
2010 A Night for Dying Tigers
2009 Anatomy of Hope (TV film)
Can Openers (TV film)
Helen
2008 Bláznivá střela - Amerika v ohrožení
Patologie
2007 Dragon Boys (TV film)
Halloweenská noc
Late Fragment
Normal
2006 Poslední polibek
Umění musí bolet
Špatným směrem
2005 Lie with Me
2004 Klub zneuctěných (TV film)
Láska v přímém přenosu (TV film)
2001 Svatební šaty (TV film)
Volby srdce (TV film)
Volby srdce (TV film)
2000 2gether (TV film)
Christyin návrat (TV film)
Dark Angel (TV film)
Sejměte Cartera

TV seriály

2019 Hudson a Rex (TV seriál)
Fast Eddie's (S01E08)
Záhady Frankie Drakeové (TV seriál)
Ukradené peníze (S03E10)
Historie houslí (S03E09)
Útok na političku (S03E08)
další epizody (10)
2018 Záhady Frankie Drakeové (TV seriál)
Žádná iluze (S02E10)
Dealerova volba (S02E09)
Holky mají diamanty nejradši (S02E08)
další epizody (15)
2017 Záhady Frankie Drakeové (TV seriál)
Noční střelba (S01E06)
Mimo střed pozornosti (S01E05)
Léčivé ruce (S01E04)
další epizody (6)
2016 This Life (TV seriál)
Choose Life (S02E10)
Well Fought, My Love (S02E09)
Destruction as Creation (S02E08)
další epizody (10)
2015 This Life (TV seriál)
Should Have Known Better (S01E10)
Dark Retreat (S01E09)
My Body Lies Over the Ocean (S01E08)
další epizody (10)
2014 Vesmírná loď Ascension (TV seriál)
Saving Hope (TV seriál)
The Other Side of Midnight (S03E09)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Cesta do středu Toronta (S07E11)
2011 Good Dog (TV seriál)
2010 Agentura Jasno (TV seriál)
Chodidla, teď neselhávejte (S05E02)
2009 The Listener (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Hra o všechno (S09E24)
Sedmé nebe (S09E23)
Vlak na věčnost (S09E22)
další epizody (15)
2008 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
19 svisle (1) (S09E09)
Mladík a jeho ságo (S09E08)
Kdyby, třeba, možná (S09E07)
další epizody (7)
2006 Blade (TV seriál)
Láska je Láska (TV seriál)
Levá ruka bohyně (S03E12)
Labutí píseň (S03E11)
Lásko moje sbohem (S03E10)
další epizody (11)
2005 Tajná služba (TV seriál)
Láska je Láska (TV seriál)
Láska léčí (S02E13)
Leť, duše, leť (S02E12)
Loajalita (S02E08)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
Léčba nudou (S01E07)
Letíme do New Yorku (S01E06)
Lámání chleba (S01E05)
další epizody (6)
Mrtvá zóna (TV seriál)
Total Awareness (S03E05)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
2001 Mutant X (TV seriál)
2000 2gether: The Series (TV seriál)
Homewood P.I. (TV seriál)
Černý anděl (TV seriál)
1997 Věřte nevěřte (TV seriál)

Host

TV pořady

1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce