foto

Viktor Vrabec

  • nar. 18.5.1941 (77 let)
    Vysoké Mýto, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

První divadelní zkušenosti učinil na gymnáziu v Jindřichově Hradci. Ještě před zahájením studií na brněnské Janáčkově akademii múzických umění hrál v Severomoravském divadle v Šumperku. Po absolvování JAMU odešel do plzeňského Divadla J.K. Tyla, kde působil v letech 1967–1979.

Jeho další kroky pak vedly do pražského divadla S.K. Neumanna, dnešního Divadla pod Palmovkou, kde hrál až do roku 1996.
V roce 1967 si zahrál v Divadle Na Vinohradech (kde hostoval), s Olgou Scheinpflugovou v Čapkově Matce. V roce 1976 ztvárnil v Národním divadle roli Mlynáře v Jiráskově Lucerně.
  
Před filmovou kamerou se poprvé objevil v roce 1964 v hraném dokumentu režiséra Jozefa Zachara Psychodráma. Televize mu dala velkou příležitost v roce 1978 hlavní rolí ing. Viktora Hájka v seriálu Zákony pohybu. Zahrál si rovněž ve dvou dílech populárního seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

V roce 1998 se vrátil do Divadla J.K. Tyla v Plzni. Věnoval se také práci v dabingu (režii) a v rozhlase. V roce 2016 si zahrál roli otce hlavní představitelky ve filmu Já, Olga Hepnarová.

Viktor "Corado" Zollmann

Herecká filmografie

Filmy

2016 Já, Olga Hepnarová
2001 Jak ukrást Dagmaru
1997 Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!
1990 Poslední motýl
1989 Chtěla bych ten strom (TV film)
Divoká svině
1988 Dvě z Paříže (TV film)
1987 Já, ty, on (TV film)
Poklesky zralých mužů (TV film)
1986 Cesta za hvězdným prachem (TV film)
Záhada zamčeného pokoje (TV film)
1985 Lyžař v parném léte (TV film)
Nebožtík si nepřál květy (TV film)
1984 Cihla zlata (TV film)
Dlouhý čas naděje (TV film)
Šach mat (TV film)
1983 Levé křídlo
Petra a Pavla (TV film)
„Babičky dobíjejte přesně!“
1982 Cestou k vítězství (TV film)
Karlův most (TV film)
Smrt talentovaného ševce
1981 Jak Kačenka hledala tátu (TV film)
Načasovaná smrt (TV film)
1980 Snídaně v pánském pyžamu (TV film)
1978 Tři mušketýři po třiceti letech (divadelní záznam)
Za oknem jiskří sníh (TV film)
1969 Antigone (divadelní záznam)
1966 Kočky neberem
1965 Sjezd abiturientů (TV film)

TV seriály

1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Intimní záležitost (E01)
Náhrdelník (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Duplikát (S03E04)
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Tým (S01E08)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Samopal (E08)
1986 Gottwald (TV seriál)
1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka (TV seriál)
Sporák (E09)
1982 Sůl země (TV seriál)
1978 Zákony pohybu (TV seriál)
Zasloužený úspěch (E13)
Starosti se ženami (E12)
Štafeta (E11)
další epizody (13)

Dokumentární

1964 Psychodráma

TV pořady

1983 Když jsme se tak sešli... (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace