foto

Rie Rasmussen

  • nar. 14.2.1976 (42 let)
    Kodaň, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rie Rasmussen je dánská modelka, herečka, režisérka, scénáristka a fotografka. Narodila se 14.02.1976 v Kodani. Její matka je malířka a otec ekonom. Rie pochází z velké rodiny- má devět sourozenců. V patnácti se přestěhovala do New Yorku, ale později studovala školu pro režiséry v Kalifornii. Přivydělávala si jako modelka a byla tváří značek Gucci, Tom Ford nebo Victoria's Secret.

Nějaký čas žila v Paříži, kde se setkala s režisérem Brianem De Palmou. Ten ji obsadil do vedlejší role ve svém filmu FEMME FATALE, kde si Rie hned v úvodu střihla lesbickou scénu se svojí kamarádkou Rebeccou Romijn. Do role Veroniky si jí ale vybral De Palma také proto, že se mu prý líbila její chůze. V roce 2004 natočila, napsala a sama si i zahrála v krátkém filmu Thinning the Herd, který byl na festivalu v Cannes nominován na zlatou Palmu. Její druhý krátký film Vestito, II celý festival o rok později ,,otevíral“.

V roce 2005 na sebe výrazně upozornila ve filmu Luca Bessona ANGEL-A. V černobílém francouzském filmu ztvárnila titulní postavu a kvůli své roli si neváhala ostříhat a obarvit vlasy na blond. Film natáčela v Paříži. Momentálně dokončuje svůj film Human Zoo, který si opět sama napsala i ho režíruje a ztvární jednu z hlavních rolí. V roce 2007 vydala svojí první knihu Grafiske Historier, kde naleznete její fotografie, ilustrace a kresby. Některé z nich byly publikovány v magazínu Vogue a prohlédnout si je můžete na jejích oficiálních stránkách.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2014 1%ERS
2009 Lidská bestie
2007 Zéro deux
2005 Angel-A
2004 Thinning the Herd
Vestito, Il
2002 Femme Fatale

Dokumentární

2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream

TV pořady

2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2001 Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace