Reklama

Reklama

Rie Rasmussen

Rie Rasmussen

nar. 14.02.1976 (48 let)
Kodaň, Dánsko

Biografie

Rie Rasmussen je dánská modelka, herečka, režisérka, scénáristka a fotografka. Narodila se 14.02.1976 v Kodani. Její matka je malířka a otec ekonom. Rie pochází z velké rodiny- má devět sourozenců. V patnácti se přestěhovala do New Yorku, ale později studovala školu pro režiséry v Kalifornii. Přivydělávala si jako modelka a byla tváří značek Gucci, Tom Ford nebo Victoria's Secret.

Nějaký čas žila v Paříži, kde se setkala s režisérem Brianem De Palmou. Ten ji obsadil do vedlejší role ve svém filmu FEMME FATALE, kde si Rie hned v úvodu střihla lesbickou scénu se svojí kamarádkou Rebeccou Romijn. Do role Veroniky si jí ale vybral De Palma také proto, že se mu prý líbila její chůze. V roce 2004 natočila, napsala a sama si i zahrála v krátkém filmu Thinning the Herd, který byl na festivalu v Cannes nominován na zlatou Palmu. Její druhý krátký film Vestito, II celý festival o rok později ,,otevíral“.

V roce 2005 na sebe výrazně upozornila ve filmu Luca Bessona ANGEL-A. V černobílém francouzském filmu ztvárnila titulní postavu a kvůli své roli si neváhala ostříhat a obarvit vlasy na blond. Film natáčela v Paříži. Momentálně dokončuje svůj film Human Zoo, který si opět sama napsala i ho režíruje a ztvární jednu z hlavních rolí. V roce 2007 vydala svojí první knihu Grafiske Historier, kde naleznete její fotografie, ilustrace a kresby. Některé z nich byly publikovány v magazínu Vogue a prohlédnout si je můžete na jejích oficiálních stránkách.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herečka

Filmy
2009

Lidská bestie

2007

Zéro deux

2005

Angel-A

2002

Femme Fatale

Dokumentární
2003

Femme Fatale: Dream Within a Dream

Krátkometrážní
2014

1%ERS

2004

Thinning the Herd

 

Vestito, Il

Režisérka

Filmy
2009

Lidská bestie

2007

Zéro deux

Krátkometrážní
2004

Thinning the Herd

 

Vestito, Il

Host

Ovládací panel

Fanklub

(10)

Reklama

Reklama