Reklama

Reklama

J. Michael Riva

J. Michael Riva

nar. 28.06.1928
Manhattan, New York City, USA

zem. 07.06.2012 (83 let)
New Orleans, Louisiana, USA

Zajímavosti (3)

Avengers (2012)

  • Ve filmu se původně měla objevit budova firmy Oscorp z filmu The Amazing Spider-Man (2012). Designér J. Michael Riva ale nestačil vzhled budovy dokončit včas, aby mohla být do děje zakomponována. Fanoušci ale přesto dostali naději, že by se v další dílech série o Avengers mohly objevit i marvelovské postavy, na které mají práva jiná filmová studia. Konkrétně tedy Spider-Man (studio Sony) či X-Men, Fantastic Four a Daredevil (studio 20th Century Fox). (S.W.A.T)

Nespoutaný Django (2012)

  • Výpravu filmu měl na starosti J. Michael Riva, který se bohužel premiéry snímku nedožil. Zemřel během natáčení 7. června 2012 ve věku nedožitých 64 let na srdeční příhodu. O něm a jeho výpravě filmu je jako pocta natočen dokument „Vzpomínka na J. Michaela Rivu“, který je umístěn na DVD a Blu-ray discích jako bonus. (gogos)

Iron Man (2008)

  • Na logu teroristické skupiny Deseti prstenů (Ten Rings) si můžeme všimnout znaků v prstenech. Designérka Dianne Chadwick, na popud scénografa J. Michaela Rivy, si s ním dala záležet. Teroristická skupina měla být od počátku spojována s Mandarinem, a tak měla adekvátně odkazovat na jeho původ k Čingischánovi. Chadwick se tak spojila s překladateli a kaligrafy, kteří ovládali tradiční mongolské písmo, jež se zavedlo během vlády Čingischána. Slova ve znacích odkazují na kmeny a klany mongolského a turkického původu. (Kubaaa97)

Scénograf

Režisér

Host

Pořady
2013

85. Annual Academy Awards - a.z.

Reklama

Reklama