foto

Ruriko Asaoka

  • nar. 2.7.1940 (80 let)
    Changchun, Jilin, Japonsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Otoko wa curai jo: Okaeri Tora-san
2011 Dendera
Jîn warutsu
2006 Hakase no aišita súšiki
Hayazaki no hana
2005 Nezu no ban
2002 Mokuyo kumikyoku
1995 Otoko wa curai jo: Toradžiró kurenai no hana
1994 Shijushichinin no shikaku
1986 Rokumeikan
1982 45 kaiten no satsujin (TV film)
1980 Otoko wa curai jo: Toradžiró haibisukasu no hana
1978 Nagisa no shiroi ie
1976 Tenpó suiko-den: Óhara júgaku
1975 Chlapi to maj těžký 15: Tora pod deštníkem
1973 Kagegari
Otoko wa curai jo: Toradžiró wasurenagusa
Válka a lidé
1972 Aozameta ničijóbi
1971 Dívka z Tokia
Kokuhakuteki džojúron
Sensó to ningen II: Ai to kanašimi no sanga
1970 Ai no kaseki
Aru heishi no kake
Mačibuse
Sensó to ningen: Daiičibu – Unmei no džokjoku
1969 Džigoku no hamondžó
Džotai
Eikó e no 5000 kiro
Hanajakana mehjó
Magobei se vrací
Wataši ga suteta onna
1968 Júkjó sangokuši: Tekka no hanamiči
Kagerô (TV film)
Sogeki
Šówa no inoči
1967 Fudžimina aicu
Hatoba no taka
Hoši jo nageku na: Šóri no otoko
Jogiri jo konja mo arigató
Kimi wa koibito
Kurenai no nagareboši
Nippon ichi no otoko no naka no otoko
1966 Ai no kawaki
Eikó e no čósen
Futari no sekai
Hone made aišite
Kaerazeru hatoba
Tajná služba - Asiapol
1965 Iki ni kanzu
Joake no uta
Mizu de kakareta monogatari
Nakaseru ze
1964 Burai muhó no to: Sabu
Júhi no oka
Wakakusa monogatari
Červený kapesník
Šúen
1963 Akašia no ame ga jamu toki
Kekkon no džóken
Nanika omoroi koto nai ka
Oka wa hanazakari
Sasurai no toranpetto
Taiheijó hitoribočči
Ókami no ódži
1962 Ai to ši no katami
Ginza no koi no monogatari
Hana to rjú
Hitori tabi
Jabai koto nara zeni ni naru
Jume ga ippai abarenbó
Kita kikó jori: Wataridori kita e kaeru
Kumo ni mukatte tacu
Nikui ančikušó
Sugata naki cuisekiša
Wakai hito
1961 Daišinrin ni mukatte tacu
Dekanšo fúraibó
Ginza senpúdži: Araši ga ore o jonde iru
Ható o koeru wataridori
Kaze ni sakarau nagaremono
Kógendži
Taiheijó no kacugija
Taijó, umi o someru toki
Tokai no sora no hidžósen
Óunabara o juku wataridori
Šokei zen'ja
1960 Akai júhi no wataridori
Daisógen no wataridori
Džúrokusai
Ginza senpúdži: Mokugekiša wa kjacu da
Kendžú buraičó: Nukiuči no rjú
Kučibue ga nagareru minatomači
Nankai no noroši
Tokai no sora no jódžinbó
Tókjó no abarenbó
Umi kara kita nagaremono
Umi o wataru hatoba no kaze
Wataridori icu mata kaeru
Zassó no jóna inoči
Óabare fúraibó
1959 Abaširi bangaiči
Araši o jobu júdžó
Ginza senpúdži
Ginza senpúdži
Ginza senpúdži: Kuromaku wa dare da
Gitá o motta wataridori
Gunšú no naka no taijó
Hatoba no muhómono
Nangoku Tosa o ato ni šite
Onna o wasurero
Ore wa čósen suru
Otoko ga bakuhacu suru
Seišun banka
Sekai o kakeru koi
Wakai keiša
1958 Ašita o kakeru otoko
Ašita wa ašita no kaze ga fuku
Fumihazušita haru
Fúfu hjakkei
Joru no kiba
Kindžirareta kučibiru
Towa ni kotaezu: Kankecuhen
Ucukušii andžu-san
Unga
Zeššó
Zoku Fúfu hjakkei
Ósaka no kaze
1957 Džúnanasai no teikó
Gekka no wakamuša
Kjó no inoči
Kunin no šikeišú
Otenba sannin šimai: Odoru taijó
Seišun no kógi
Towa ni kotaezu
Waši to taka
1956 Ai wa furu hoši no kanata ni
Aidžó
Aoi dotó
1955 Midori haruka ni
Osanaki mono wa uttaeru

TV seriály

2019 Jasuragi no toki: Miči (TV seriál)
2017 Jasuragi no sato (TV seriál)
Onna džóšu Naotora (TV seriál)
2009 Šókódžo Seira (TV seriál)
2007 Sekuší boisu ando robo (TV seriál)
2003 Suika (TV seriál)
2002 Tobo (TV seriál)
1980 Nagisa no onna (TV seriál)
1977 Hanashin (TV seriál)
Kashin (TV seriál)
1974 Zatóiči monogatari (TV seriál)
1968 Rjóma ga juku (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 Bokura no džidai (TV pořad)
1976 Tecuko no heja (TV pořad)