Reklama

Reklama

Milada Haunerová

Milada Haunerová

nar. 15.07.1896
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Rakousko-Uhersko

zem. neznámo kde a kdy

Biografie

Filmová herečka Milada Haunerová se narodila jako dcera zpěvačky Boženy Bláhové (*1875) a Josefa Cífky. O jejím studiu a i civilním povolání však není nic známo. V roce 1916 se provdala za Julia Haunera, který se stal v roce 1918 účetním Praga filmu a zřejme prosadil svou ženu do filmů, jejichž výrobu zajištovala právě filmová společnost Praga film.

Milada Haunerová si tak v roce 1918 zahrála ve filmu Čertisko, kde hrála hlavní roli schovanky Božky. Dále si v tomto roce zahrála hlavní roli v ztraceném filmu Láska si nedá poroučet. V dalším opět ztraceném filmu Šestnáctiletá si zahrála hlavní roli Bělu Krulichovou. Plodný rok 1918, uzavřela nezjištěnou rolí ve filmu V měsíci lásky.

V následujícím roce 1919 filmovala naposled. Herec a režisér Vladimír Majer ji opět pod hlavičkou Praga filmu obsadil do hlavní role v opět ztraceném filmu Tanečnice. Dnes tak můžeme Miladu Haunerovou spatřit pouze ve filmu Čertisko, jelikož žádný jiný film se nedochoval.

V roce 1919 bylo manželství Milady Haunerové a jejího manžela, který byl o 13 let starší, rozvedeno a ona již žádnou roli ve filmu nesehrála. V roce 1921 se odstěhovala i z rodné Prahy. Kdy a kde tato ryze filmová herečka pouhých pěti filmů zemřela tak není dodnes známo.

JA.RO.KO.

Herečka

Reklama

Reklama