foto

Adrian Jastraban

  • nar. 23.3.1969 (50 let)
    Banská Bystrica, Slovensko, Československo

Biografie

Tento slovenský rodák se narodil v Banské Bystrici roku 1969. Ve svém volném čase chodil za kamarádem, který dělal kulisáka v loutkovém divadle v Banské Bystrici. Díky tomu se rozhodl, že půjde studovat Vysokou školu muzických umění v Bratislavě. I když neměl žádné zkušennosti, vzali ho hned na loutkoherectví. O dva roky později přešel na Janáčkovu akademii muzických umění do Brna, kde se mu velmi zalíbila činohra.

Během studia hrál v Moravském divadle v Olomouci, kde později získal trvalé angažmá. Působil tu 10 let a zahrál hodně rolí-Radúze, Mefista ve Faustovi, Platonova aj. V roce 2003 se mu zadařilo natolik, že byl obsazen do role Edmunda v Králi Learovi na Letních shakespearovských slavnostech na Pražském hradě.

V posledních letech je nejčastěji k vidění v Divadle Bez zábradlí. Do povědomí diváků se dostal v roce 2005 rolí Bedřicha Lišky v seriálu ULICE. K vidění byl také ve filmech. Např. ZPRÁVA O PUTOVÁNÍ STUDENTŮ PETRA A JAKUBA a ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU. Ze seriálů to jsou STRÁŽCE DUŠÍ a HOP NEBO TROP. Ve volném čase nejraději jezdí na hory kde snowboarduje. V létě chodí na túry. Má také rád bowling a surfování po internetu.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2020 Havel
Vysoká hra (TV film)
2019 Kukačka (studentský film)
Na střeše
2018 Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (TV film)
Dubček
Rašín (TV film)
2017 Hřejivá komedie o depresi, šílenství a nesplněných snech (studentský film)
Přání k mání
Zádušní oběť (TV film)
2016 Soukromé lekce (studentský film)
Zázračný nos (TV film)
2015 Jan Hus (TV film)
Moji drazí (studentský film)
Správnej dres (TV film)
2013 Bez doteku
Hořící keř (TV film)
2009 Hrobník (TV film)
Jánošík - Pravdivá historie
Svědomí Denisy Klánové (TV film)
2008 Cinka Panna
2006 Účastníci zájezdu
2005 A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu
2004 Milenci a vrazi
2003 Želary
2000 Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba

TV seriály

2020 Herec (TV seriál)
2018 Světlu vstříc (TV seriál)
Babička (E10)
Specialisté (TV seriál)
Střelec (S02E37)
První republika (TV seriál)
Rodinné osudy (S03E01)
2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Bláznova smrt - 2. část (E12)
Bláznova smrt - 1. část (E11)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Udavač (S01E11)
První republika (TV seriál)
Díl třináctý (S02E13)
2016 Pustina (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Za sklem (TV seriál)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Letenka do Ria (S01E02)
2014 První republika (TV seriál)
Zpovědní tajemství (S01E14)
Iniciála Vé (S01E13)
Ano (S01E10)
další epizody (7)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Laborant (S01E05)
Nevinné lži (TV seriál)
Hra (S02E05)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Smrt v láhvi (S04E09)
2013 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Karpíšek (S06E09)
2010 Cukrárna (TV seriál)
Firemní foto (E13)
Balvan (E09)
Vdovičkář (E07)
další epizody (4)
Nesmrtelní (TV seriál)
Hon na legendu (E09)
Fejs (E04)
2008 Hop nebo trop (TV seriál)
Tři vdovy (S02E04)
Ženy do větru (S02E03)
Pelech (S02E02)
další epizody (4)
2005 Strážce duší (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Na koních (S01E04)
Na kolech (S01E03)
Na vodě (S01E02)
další epizody (4)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Táta (S02E07)

Dokumentární

2018 Defenestrace 1618 (TV film)

Divadelní záznam

2003 Král Lear (divadelní záznam)
2000 Přijď království tvé (divadelní záznam)
1998 Král se baví (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce