foto

Eva Nosálková-Leinweberová

  • nar. 27.2.1973 (44 let)
    Olomouc, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Eva Nosálková- Leinweberová se narodila 27.2.1973 v Olomouci ve znamení ryb. Patří mezi hvězdy komediální scény v České republice. V televizi se objevuje od roku 1998 - tehdy jí bylo 25 let.

V roce 2006 se objevila v legendárním filmu Vratné lahve. Téhož roku získala jednu ze svých nejznámějších rolí- Jituš ve filmu Jiřího Vejdělka, Účastníci zájezdu. Ve filmu se objevil i herec Martin Pachlát, se kterým si zahrála v komedii Ženy v pokušení (2010). Objevila se v mnoha seriálech jako třeba Autobazar Monte Karlo (2016). Účinkovala v divadlech: Komedie, Kalich, Minor nebo Klicperově divadle v Hradci Králové.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2017 8 hlav šílenství
2016 Bezva ženská na krku
2013 Něžné vlny
2012 Prokletí Máje
2011 Muži v naději
2010 Ženy v pokušení
2009 Hodinu nevíš...
2008 Mr. Johnson
2007 Roming
Vratné lahve
2006 Puritptýz (studentský film)
Radio Kebrle (studentský film)
Účastníci zájezdu
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
2001 Lodičky (studentský film)
1998 Převeliké klanění právě narozenému Jezulátku aneb Betlém (TV film)

TV seriály

2017 Trpaslík (TV seriál)
Pátek (E05)
Čtvrtek (E04)
Středa (E03)
další epizody (4)
2016 Polda (TV seriál)
Hvězda nad Prahou (S01E08)
Trpaslík (TV seriál)
Pondělí (E01)
Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Svatba 2 (S02E11)
Bílý kůň (S02E09)
Auto z Reichu (S02E05)
Doktor Martin (TV seriál)
Šťastně až do smrti (S02E07)
Láska pod psa (S02E04)
2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Svatba (S01E12)
Vočesaný auto (S01E11)
Leasing (S01E06)
další epizody (4)
Doktor Martin (TV seriál)
Aromaterapie (S01E10)
Hemofóbie (S01E06)
Na vodě (S01E03)
další epizody (4)
Rudyho má každý rád (TV seriál)
Kdo je tady krasavec (E08)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 7 (E07)
další epizody (6)
Nevinné lži (TV seriál)
Moje pravda (E12)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Škoda lásky (TV seriál)
Mokré tričko (S01E05)
Manželka (S01E03)
2010 Zázraky života (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Zlatá ledvina (S02E04)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
Večery Analogonu (TV seriál)

Dokumentární

2011 Janinka (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace