foto

Jesse Bradford

  • nar. 28.5.1979 (39 let)
    Norwalk, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1979 v Connecticutu v herecké rodině. Už jako osmiměsíční dítě se poprvé objevil v reklamě. Od čtyř let se věnoval modelingu a jako pětiletý si zahrál v divácky úspěšném romantickém příběhu Ulua Grosbarda Zamilovat se (Falling In Love) po boku Roberta De Niroa a Meryl Streep. V roce 1990 se objevil v krimi Podezření (Presumed Innocent).

Uznání kritiky a zájem diváků mu přineslo účinkování v dnes už legendárním snímku Stevena Soderbergha King of the Hill (1993). Režisér Baz Luhrmann si ho vybral pro roli Baltazara v adaptaci Shakespearova Romea a Julie (Romeo + Juliet, 1996), kde se objevil po boku Leonarda DiCapria a Claire Danes. V roce 2001 získal Young Hollywood Award. Loni ukončil studia filmu na Columbia University.

Pak už hrál ve spíše podřadných a béčkových filmech: Spencerův nový život (According to Spencer), Zloději času (Clockstoppers), nebo Nebezpečná známost (Swimfan). Dnes si už filmy vybírá s větší ostrahou. Naposledy hrál ve výborných filmech Samá chvála (Eulogy), Šťastné konce (Happy Ending), či ve filmu Vlajky našich otců (Flags of Our Fathers).

Dawson321

Herecká filmografie

Filmy

2017 The California No
The Year of Spectacular Men
2016 Dead Awake
2015 Odznak cti
2013 10 Rules for Sleeping Around
The Power of Few
2012 Marvel One-Shot: Item 47
2011 Son of Morning
2010 Perfect Life
2009 I Hope They Serve Beer in Hell
Table for Three
2008 Bláznivá holka
The Echo
W.
2006 Vlajky našich otců
2005 Heights
Štastné konce
2004 Samá chvála
2002 Nebezpečná známost
Zloději času
2001 Spencerův nový život
2000 Bravo, girls!
Vraždy v Cherry Falls
1999 Speedway Junky
1998 Vojákova dcera nepláče
1996 Romeo a Julie
1995 Daleko od domova
Nebezpečná síť
1993 King of the Hill
1991 Boy Who Cried Bitch, The
Boys, The (TV film)
1990 Moje modré nebe
Podezření
1989 Jiskra
1986 Láska na inzerát (TV film)
1984 Zamilován

TV seriály

2018 Deception (TV seriál)
The Black Arts (E06)
Shooter (TV seriál)
Red Light (S03E13)
Patron Saint (S03E12)
Family Fire (S03E11)
další epizody (13)
2017 Shooter (TV seriál)
That'll Be the Day (S02E08)
Across the Rio Grande (S02E06)
Don't Mess with Texas (S02E03)
další epizody (4)
2016 Love (TV seriál)
Party in the Hills (S01E04)
Teachers (TV seriál)
Jacob (S01E05)
Code Black (TV seriál)
Diagnosis of Exclusion (S01E15)
The Fifth Stage (S01E14)
First Date (S01E13)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nepřátelský bojovník (S14E08)
2014 Sequestered (TV seriál)
2012 Guys with Kids (TV seriál)
2010 Outlaw (TV seriál)
2004 Západní křídlo (TV seriál)
Talking Points (S05E19)
The Supremes (S05E17)
Full Disclosure (S05E15)
další epizody (4)
2003 Západní křídlo (TV seriál)
Disaster Relief (S05E06)
Constituency of One (S05E05)
Han (S05E04)
další epizody (5)

Dokumentární

2002 Swimfan: The Girlfriend from Hell
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace