foto

Jenette Goldstein

  • nar. 4.2.1960 (59 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato u nás nepříliš známá herečka se narodila roku 1960 v Los Angeles. Už jako malou ji rodiče vedli k divadlu a herectví, a tak už v dětství navštěvovala školy umění, a zaměřila se na herectví. Kromě toho se také věnovala gymnastice...

Hned svůj herecký debut proměnila ve svojí nejslavnější roli. Na konkurz Cameronova slavného sci-fi VETŘELCI se dostavila v domnění, že se jedná o film o emigrantech z Mexika do Ameriky, a dostala roli mariňáka Vasquezové, která se stala jednou z nejpopuárnějších postav tohoto filmu. Zároveň se stala nejspíš jedinnou rolí, díky které se Jenette dostala do širšího povědomí publika.

S Jamesem Cameronem ještě spolupracovala, ale tentokrát už se jednalo jen o epizodní role. Ve filmu TERMINÁTOR 2 si zahrála Jannelle Voightovou, pěstounku Johna Connora. Ve filmu TITANIC dostala roli matky cestující 3. třídou s dvěma malými dětmi.

Dalších dvou známějších rolí se dočkala ve filmu NA PRAHU TEMNOT, kde si zahrála upírku jménem Diamondback, a ve filmu SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 2 si zahrála vyšetřovatelku Shapirovou. Dále už hrála jen v malých rolích. "Štěkla" si například v seriálech MACGYVER, PRÁVO V L.A., ALIAS nebo ODPOČÍVEJ V POKOJI. Objevila se ještě ve filmech POLIBEK nebo STRACH A HNUS V LAS VEGAS, ve kterém si zahrála služku Alice.

V současné době o ní není příliš slyšet. Věnuje se především divadlu v L.A.. V roce 2008 se po pětiletém filmovém půstu opět objeví na velkém plátně ve snímku Autopsy.

mr.kliky

Herecká filmografie

Filmy

2014 Under the Hollywood Sign
2008 Autopsy
2003 Baba na zabití
2002 Jeden pokoj
Zloději času
2001 It Is What It Is
1999 Smut
1998 Polibek
Strach a hnus v Las Vegas
Superlék
1997 Titanic
Touch Me
1995 Jako štvaná zvěř
1994 Star Trek VII: Generace
1993 Donato a dcera (TV film)
1991 Terminátor 2: Den zúčtování
1989 Smrtonosná zbraň 2
1988 Miracle Mile
Pevnost
1987 Na prahu temnot
1986 Vetřelci

TV seriály

2010 Médium (TV seriál)
Allison Rolen Got Married (S06E16)
2004 24 hodin (TV seriál)
Day 3: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S03E24)
Day 3: 2:00 a.m.-3:00 a.m. (S03E14)
2003 Alias (TV seriál)
Dvojitý agent (S02E14)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Cesta (S01E11)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Podivný let (S07E05)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1991 Civil Wars (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Prometheus (S07E04)
1987 Max Headroom (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)

Dokumentární

2012 Alien Encounters: Superior Fan Power Since 1979
2003 Superior Firepower: The Making of 'Aliens'

Hudební videoklipy

1988 Martini Ranch - Reach (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace