foto

Vince Vieluf

  • nar. 10.11.1970 (48 let)
    Joliet, Illinois, USA

Biografie

Vince Vieluf nepatří zrovna k největším hvězdám v Hollywoodu. Vincent Ernest Vieulf celým jménem, se narodil v roce 1970, v malém městečku Joilet ve státě Illinois, přestože strávil nějaký ten čas v Texasu, zvlášť kvůli škole, kde vystudoval Gregory-Portland High School. Na škole jako obyčejný student vynikal hlavně v dramatickém kroužku. Později v budoucnu, kdy už hrál ve filmech byl za improvizaci, jeho schopnosti a dramatický talent náležitě uznáván.

První jeho malé, spíš nevelké role začaly v seriálu PŘÁTELÉ. Jeho postava Ned, jehož ztvárnil v tomto seriálu, byl student, který kvůli studiu zkoušel sbalit Rosse. O pár let později jej následovala nepříliš velká role ve filmu AMERICKÝ VLKODLAK V PAŘÍŽI. Která ho tak trochu už katapultovala mezi filmové hvězdy. Jako jsou například Seth Green, filmový bratr ve snímku MILIONOVÝ ZÁVOD, kde hráli i takové hvězdy jako Rowan Atkinson, Amy Smart, Whoopi Goldberg, Jon Lovitz a další. Pak role ve skateboardingové komedii GRIND. Dále si na Vince diváci mohli ukázat prstem ve filmu FIREWALL, kde hrál po boku Harrisona Forda. Člověk by si řekl, že když si už střihl role s tak známými hvězdami, stane se jedním z nich. Bohužel, i když je uznávaný herec, dokonce spisovatel a režisér, žádné velké ovace se mu zatím nedostaly.

Reverger

Herecká filmografie

Filmy

2010 Hysteria
2009 Neposkvrněné početí malého čudly
2007 Velkej biják
2006 Firewall
2004 Death Valley
2003 Péčko pro začátečníky
Skřípění
2002 Four Reasons
2001 Milionový závod
2000 Dropping Out
Everything Put Together
1999 Sleeping Beauties
1998 Chick Flick
Není úniku
1997 Americký vlkodlak v Paříži
Hranice nevinnosti (TV film)

TV seriály

2009 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Odzbrojený a nebezpečný (S09E12)
2007 Kriminálka Miami (TV seriál)
Celebrita z internetu (S06E02)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Konec Štístka (S07E21)
2005 Láska, s.r.o. (TV seriál)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Sami doma (S04E03)
2001 Přátelé (TV seriál)
Cena pro Joeyho (S07E18)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Maškaráda (S05E05)
Zlomek vteřiny (S05E02)
Den Lucy Knihgtové (S05E01)

Dokumentární

2001 Making 'Rat Race'

Hudební videoklipy

2003 The Donnas - Too Bad About Your Girl (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2010 Order of Chaos

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky