foto

Jon Bon Jovi

  • nar. 2.3.1962 (56 let)
    Perth Amboy, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jon sa narodil 2. 3. 1962 v New Jersey ako John Frank Bongiovi. Od detstva hrával v rôznych kapelách a živil sa upratovaním hudobných barov. Jeho idolmi bol napr. Bruce Springsteen, pri jeho pesničke Born to Run sa rozhodol, že bude rocková hviezda.

V roku 1983 vydal v hudobnom vydavateľstve svojho bratranca Antonyho singel Runaway, ktorý mal väčší úspech ako sa očakávalo. V roku 1984 bol vydaný prvý album už existujúcej kapely Bon Jovi s rovnomenným názvom. Skutočný rozlet nastal po vydaní albumu Slippery When Wet v roku 1986.

V roku 1990 si dala kapela malú pauzu a Jon Bon Jovi si zahral vo filme YOUNG GUNS 2 a tiež vydal sountrack k filmu. Za titulnú pieseň Blaze of Glory si odniesol aj niekoľko ocenení. Potom ďalej kapela rozvíjala svoj hudobný potenciál až do roku 1999, kedy sa Jon rozhodol venovať iba filmovaniu. Počas tej doby prijal niekoľko malých úloh. Ako herca si ho môžme pamätať zo seriálu Ally McBeal a z filmov ako VALENTINO (1995) alebo PAY IT FORWARD (2000).

Taktiež dostal možnosť zahrať si hlavnú rolu vo filme SPEED 2, ale odmietol s vyjadrením, že na herecké umenie Keanu Reevesa sa nechytá. Udržuje veľké priateľstvá s Brucom Willisom a Bradom Pittom. Práve posledná veta z filmu MEET JOE BLACK ho motivovala, aby nahral pieseň "Thank You for Loving Me".

Cappuccino

Herecká filmografie

Filmy

2011 Šťastný Nový rok
2006 Pucked
2005 Cry Wolf
2002 Upíři 2: Nemrtví
2000 Bon Jovi: Crush Tour (koncert)
Ponorka U-571
Pošli to dál
1999 Row Your Boat
1998 Neohlížej se
Tráva je zlatej důl
1997 Destination Anywhere
Little City
1996 Muž v hlavní roli
1995 Valentino
1990 Mladé pušky II
1987 The Return of Bruno (TV film)

TV seriály

2010 Studio 30 Rock (TV seriál)
Valentýnská krasojízda (S04E13)
2006 Západní křídlo (TV seriál)
Welcome to Wherever You Are (S07E15)
2002 Ally McBealová (TV seriál) - herec, a.z.
Popojedem (S05E22) - a.z.
Další půjde z kola ven (S05E19)
Láska je všudypřítomná (2. část) (S05E17)
další epizody (11)
1999 Sex ve městě (TV seriál)
Lidské hry (S02E13)

Dokumentární

2017 Elton John: The Nation's Favorite Song (TV film)
Lost in America
2016 24 Hours of Reality: The Road Forward (TV film)
2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2014 Play It Loud: The Story of Marshall (TV film) - a.z.
This Song Was Written by Leonard Cohen - a.z.
2013 12-12-12
Bon Jovi - Česká republika (koncert)
LT: The Life & Times
Pavarotti - hlas pro věčnost (TV film)
Two: The Story of Roman & Nyro
2012 12-12-12: The Concert for Sandy Relief (koncert)
Bon Jovi: Live (koncert)
2010 Bon Jovi - The Circle Tour (koncert)
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
Bon Jovi: Live at Madison Square Garden (koncert)
Bon Jovi: When We Were Beautiful
2008 Bon Jovi - In Rio de Janeiro: Live 1990 (koncert)
2007 Bon Jovi - Music In Review (koncert)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
2006 Rock Milestones - Bon Jovi's Slippery When Wet
2005 Live 8 (koncert)
2001 The Concert for New York City (koncert)
2000 Bon Jovi: The Crush Tour (koncert)
It's Only Rock 'n' Roll
1998 Pavarotti & Friends for the Children of Liberia (koncert)
1997 Songs & Visions (koncert)
1995 Bon Jovi (koncert)
Bon Jovi: Live from London (koncert)
Rock'N'Roll: Dvorana slávy (koncert)
1994 Great Music Experience, The (TV film)
1991 Ozzy Osbourne: Don't Blame Me
1989 Moscow Music Peace Festival (koncert)

TV pořady

2015 24 Hours of Reality and Live Earth: The World Is Watching (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
The Timeline (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2009 Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
2000 Very Special Christmas from Washington, D.C., A (TV pořad)
1998 Very Special Christmas from Washington, D.C., A (TV pořad)
1994 American Bandstand's Teen Idol (TV pořad)
Howard Stern (TV pořad)
1993 MTV Video Music Awards 1993 (TV pořad)
Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1987 Rockstop! (TV pořad)
Weekend Today (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Bon Jovi - Walls (hudební videoklip)
Bon Jovi - When We Were Us (hudební videoklip)
2017 Bon Jovi - God Bless This Mess (hudební videoklip)
Bon Jovi - Living With The Ghost (hudební videoklip)
Bon Jovi - Reunion (hudební videoklip)
2016 Bon Jovi - Born Again Tomorrow (hudební videoklip)
Bon Jovi - Come On Up To Our House (hudební videoklip)
Bon Jovi - Knockout (hudební videoklip)
Bon Jovi - Labor Of Love (hudební videoklip)
Bon Jovi - New Year's Day (hudební videoklip)
Bon Jovi - Roller Coaster (hudební videoklip)
Bon Jovi - Scars on This Guitar (hudební videoklip)
Bon Jovi - The Devil's in the Temple (hudební videoklip)
Bon Jovi - This House Is Not For Sale (hudební videoklip)
2015 Bon Jovi - We Don’t Run (hudební videoklip)
2013 Bon Jovi - Because We Can (hudební videoklip)
2012 Jon Bon Jovi - Not Running Anymore (hudební videoklip)
2010 Bon Jovi - What Do You Got? (hudební videoklip)
2009 Bon Jovi - We Weren't Born To Follow (hudební videoklip)
2007 Bon Jovi - (You Want To) Make A Memory (hudební videoklip)
Bon Jovi - Hallelujah (hudební videoklip)
Bon Jovi - Whole Lot Of Leavin (hudební videoklip)
2005 Bon Jovi - Have A Nice Day (hudební videoklip)
Cinderella: Rocked, Wired & Bluesed - The Greatest Video Hits (hudební videoklip)
2002 Bon Jovi - All About Lovin' You (hudební videoklip)
Bon Jovi - Everyday (hudební videoklip)
2000 Bon Jovi - It's My Life (hudební videoklip)
Bon Jovi - Say It Isn't So (hudební videoklip)
Bon Jovi - Thank You For Loving Me (hudební videoklip)
1998 Bon Jovi - These Days (hudební videoklip)
1994 Bon Jovi - Always (hudební videoklip)
1992 Bon Jovi - Bed Of Roses (hudební videoklip)
Bon Jovi - Keep The Faith (hudební videoklip)
1991 Jon Bon Jovi - Blaze Of Glory (hudební videoklip)
1990 Jon Bon Jovi - Miracle (hudební videoklip)
1988 Bon Jovi - Bad Medicine (hudební videoklip)
Bon Jovi - Born To Be My Baby (hudební videoklip)
Bon Jovi - I'll Be There For You (hudební videoklip)
Bon Jovi - Living In Sin (hudební videoklip)
1986 Bon Jovi - Livin' On A Prayer (hudební videoklip)
Bon Jovi - Never Say Goodbye (hudební videoklip)
Bon Jovi - Wanted Dead Or Alive (hudební videoklip)
Bon Jovi - You Give Love A Bad Name (hudební videoklip)
1984 Bon Jovi - Runaway (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2000 Bon Jovi - Say It Isn't So (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace