foto

Pavel Křemen

  • nar. 13.12.1965 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavel Křemen se ve své tvorbě specializuje na portréty známých osobností, věnuje se také méně známým fenoménům naší totalitní minulosti. Upozornil na sebe televizním filmem Neznámý známý Miloš Kopecký (1999) nebo dokumentem Nikomu jsem neublížil (2011) o konfidentech StB, za nějž dostal cenu na festivalu Academia film Olomouc.

MFDF Ji.hlava

Režijní filmografie

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Vítězslava Jandáka (S14E15)
2017 Anticharta, mechanismus loajality (TV film)
Josef Zeman - Boj za pravdu (TV film)
Milda
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Vidy Skalské Neuwirthové (S13E24)
2016 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Terezy Pergnerové (S12E01)
2015 Hotel Praha story (TV film)
LSD made in ČSSR (TV film)
2014 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Františka Ringo Čecha (S09E28)
13. komnata Kateřiny Kašparové (S09E19)
2013 Soukromý život Miloše Kopeckého (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Oldřicha Říhy (S08E22)
Příběhy slavných (TV seriál)
Malá hvězda nezapadá (S13E12)
Bróďa (S13E10)
2012 Hodné pohádky nemám rád (TV film)
Královna filmu (TV film)
Perličky Jiřího Menzela (TV film)
Neobyčejné životy (TV seriál)
Zlata Adamovská (S04E16)
Jiří Menzel (S04E09)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Josefa Formánka (S08E08)
13. komnata Věry Jourové (S08E05)
13. komnata Světlany Nálepkové (S07E25)
2011 Film o filmu: Bouřlivé víno
Film o filmu: Zralé víno
Nikomu jsem neublížil (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
Zatloukat, zatloukat, zatloukat! (S12E09)
Všeuměl (S12E01)
2010 Film o filmu: Adelheid
Film o filmu: Bony a klid (TV film)
Film o filmu: Skřivánci na niti (TV film)
Kauza profesorky Vackové (TV film)
Umět pojmenovat zlo (TV film)
Čechoslovák, režisér Julius Matula (TV film)
Říkat se může cokoliv (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Vladimíra Mlynáře (S05E18)
Příběhy slavných (TV seriál)
Malý Velký muž (S11E10)
2009 Nespravedlivé soudní procesy (TV film)
Proces s Plastic People (TV film)
Spravedlnost pro Marii Švejdovou (TV film)
Čekárna na dospělost
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Kateřiny Janouchové (S05E02)
13. komnata Evy Jiřičné (S04E18)
2008 Film o filmu: Nebeští jezdci
Film o filmu: Petrolejové lampy (TV film)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Martiny Navrátilové (S03E06)
13. komnata Jitky Zelenkové (S02E22)
Příběhy slavných (TV seriál)
Zapomenutá hvězda (S08E09)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Lenky Kořínkové (S02E13)
13. komnata Jany Kopecké (S02E12)
13. komnata Romana Skamene (S02E07)
další epizody (5)
Klobouk Jiří Wimmer (TV film)
2005 Pravda Fairaizlova
Příběhy slavných (TV seriál)
Šimek šoumen (S06E14)
2004 Příběhy slavných (TV seriál)
Zasloužilý umělec Strýček Jedlička (S05E06)
2001 Hrdelní zločiny: Zabijáci (TV film)
Osudové okamžiky (TV seriál)
2000 Příběhy slavných (TV seriál)
To byl Jiří Sovák (S01E24)
Světák Jan Libíček (S01E17)
Neznámý známý Miloš Kopecký (S01E12)
další epizody (4)

TV pořady

2008 Komunikace je hra (TV pořad)
1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Vítězslava Jandáka (S14E15)
2017 Milda
2015 Hotel Praha story (TV film)
LSD made in ČSSR (TV film)
2013 Tajemství rodu (TV seriál)
Příběhy slavných (TV seriál)
Bróďa (S13E10)
2012 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Světlany Nálepkové (S07E25)
2011 Divadlo Svoboda
2009 Čekárna na dospělost
2008 Příběhy slavných (TV seriál)
Bouše, Bendl, Cvach a další (S09E09)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jany Kopecké (S02E12)
Klobouk Jiří Wimmer (TV film)
2001 Hrdelní zločiny: Bez slitování (TV film)

Producentská filmografie

Dokumentární

2017 Milda
2010 Příběhy slavných (TV seriál)
Malý Velký muž (S11E10)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2017 Milda
2015 Hotel Praha story (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace