foto

Kate Pierson

  • nar. 27.4.1948 (69 let)
    Weehawken, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká zpěvačka Catherine Elizabeth Pierson se narodila 27.dubna 1948 a je známá jako člen kapely The B-52´s. Krom zpěvu ovládá hru na kytaru, basu, bicí a různé klávesové nástroje. V novovlné-rockové kapele the B-52´s vystupovala od roku 1976 po boku Cindy Wilson, Freda Schneidera, Rickyho Wilsona a Keitha Stricklanda.

Kate mimo jiné spolupracovala s kapelou Ramones, REM, Debbie Harry, Iggy Pop, David Byrne, či Fat Boy Slim. Kate je charakteristická svým chraplavým zpěvem, červenými vlasy a bláznivým tancem. Kate se umístila na 46.místě v žebříčku 100 Greatest Women of Rock N Roll. V roce 2015 se provdala za Monicu Coleman.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

1999 Simpsons: Greatest Hits, The
1980 One Trick Pony

TV seriály

2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Co se děje na turné (S01E09)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
1999 Simpsonovi (TV seriál)
Fujtajbl (S11E05)
1998 V.I.P. (TV seriál)

Dokumentární

2004 Retrosexual: The 80's (TV seriál)
2003 I Love the '80s Strikes Back (TV seriál)
Lost Songs of Lennon & McCartney, The
2002 Making and Meaning of 'We Are Family', The
1997 Behind the Music (TV seriál)
1994 Bravo Profiles (TV seriál)
Truth or Dairy
1987 Athens, Ga. - Inside/Out

TV pořady

2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2005 The House of Venus Show (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

1991 R.E.M.: This Film Is On (hudební videoklip)
1990 Iggy Pop - Candy (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace