foto

Zuzana Liová

  • nar. 7.10.1977 (41 let)
    Žilina, Slovensko, Československo

Biografie

Zuzana Liová vyštudovala scenáristiku a dramaturgiu na VŠMU v Bratislave, kde pôsobí ako doktorandka. Pracovala ako dramaturgička v STV, natočila dokumenty Slečna Mária (2000) a V tieni: Paľko (2003). Autorsky spolupracovala na seriáloch TV Markíza. V roku 2003 získala v slovenskej scenáristickej súťaži Cenu Tibora Vichtu za najlepší scenár – Dom. Absolvovala tvorivý štipendijný pobyt Nipkow program v Berlíne, zúčastnila sa na workshopoch v Španielsku a Poľsku.

Roku 2005 nakrútila v STV svoj scenáristický a režijný debut Ticho. Film bol ocenený na viacerých festivaloch: Strieborné hrozno ex aequo - 36. Lubuskie filmové leto Lagow 2006, Zlatý debut – Třinecké filmové leto 2006, Cena ministra kultúry ČR za najlepší film Vyšehradských krajín – 46. MFF Zlín. V medzinárodnej scenáristickej súťaži získala Cenu Krzysztofa Kieślowského TVP Award 2007 za scenár Dom.

Radovan "vojo" Vojenčák

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0
2011 Dům
2005 Ticho (TV film)

TV seriály

2012 Mesto tieňov (TV seriál)
Sladká smrť (S02E08)
Dlhá noc (S02E05)
Posledná prestávka (S02E02)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Obvinenie (E06)
2008 Obchod so šťastím (TV seriál)

Dokumentární

2013 Prvá (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0
2011 Dům
2005 Ticho (TV film)

Dokumentární

2015 Ukrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, Ukrajina (TV seriál)
2013 Prvá (TV seriál)
2011 Slovenské kino (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2013 Kvety a korene
2011 Film o filmu: Dům (TV film)

Host

TV pořady

2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)
2012 Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace