foto

Jan Komasa

  • nar. 28.10.1981 (36 let)
    Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Komasa je dítětem 80. let. Narodil se roku 1981 v Poznani, absolvoval Národní filmovou, televizní a divadelní školu Leona Schillera v Lodži, kde také natočil svůj debut – krátký film Fajne, ze jestes (3. místo na Cannes Cinefondation v roce 2004). Komasa poté zapustil kořeny ve svém adoptivním městě, Varšavě, a zachytil ji v jednom ze svých prvních děl, Óda na radost (Filmový festival Rotterdam 2006 – Official Selection Tiger Awards, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2006 – soutěž Od východu na západ). Inspirován zároveň Shakespearem a Dostojevským, Fellinim a Polanskim a ovlivněn 80. léty amerického komerčního filmu a pop kulturou, Komasova filmová práce přináší neuvěřitelné spojení chytrých, vtipných a otázky vyvolávajících myšlenek.

Film Europe

Režijní filmografie

Filmy

2014 Město 44
2011 Místnost sebevrahů
2005 Óda na radost
2004 Ráda tě vidím

TV seriály

2017 Ultrafialoví (TV seriál)

Dokumentární

2014 Varšavské povstání
2007 Splyw

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Město 44
2011 Místnost sebevrahů
2005 Óda na radost

Dokumentární

2007 Splyw

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace