foto

Rhea Perlman

  • nar. 31.3.1948 (72 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Rhea Perlman se narodila v Brooklynu v New Yorku Filipovi a Adele Perlman. Její otec byl herec a prodavač hraček. Její sestra Heide Perlman je spisovatelkou, editorkou a televizní producentkou (produkovala seriály Na zdraví a Frasier). Rhea navštěvovala Hunter College v New Yorku a je aktivní demokratka. Pochází z židovské rodiny.  Hereckou kariéru začala v roce 1972, kdy si zahrála malou roli ve filmu Hot Dogs

V roce 1982 dostala svojí průlomovou roli Carly Tortelli v komediálním seriálu Na zdraví (Cheers). Za tuhle roli vyhrála čtyřikrát Emmy v roce 1984, 1985, 1986 a 1989. Také získala šestkrát nominaci na Zlatý glóbus. Zahrála si také ve spoustě filmech jako například Spolužáci (1992), Kanadská slanina (1995) nebo Matilda (1996).

Rhea je také autorkou úspěšné ilustrované dětské knižní série Otto Undercover, která k roku 2012 obsahuje šest knih. 

Rhea Perlman se setkala s hercem Danny DeVitem 17. ledna 1971, kdy si zašla na představení hry The Shrinking Bride, kde právě účinkoval DeVito. Pár se vzal 28. ledna 1982. Mají spolu tři děti - Lucy Chet DeVito (*1983), Grace Fan DeVito (*1985) a Jacob Daniel DeVito (*1987). Během jejich vztahu spolu Rhea a Danny několikrát hráli, mimo jiné v televizním pořadu Taxi a v celovečerním filmu Matilda. V roce 2012 oznámili rozvodové řízení, ale v březnu 2013 oznámili, že se smířili a rozvod byl odvolán.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2020 Funny Face
Marvelous and the Black Hole
2019 Poms
2018 Saving Flora
2017 Lemon
The Matchmaker
2016 Zpívej
2015 I'll See You in My Dreams
2012 Sezení
The Manzanis (TV film)
2011 Blissovy trampoty
Oliver's Ghost (TV film)
2009 Leaves of Grass
2008 Beethoven: Velký trhák
The Christmas Choir (TV film)
2007 Danny DeVito & the Contract (TV film)
Love Comes Lately
2006 Stroller Wars (TV film)
2001 Old Love
2000 Bolestivé tajemství (TV film)
Jak si vzít milionářku (TV film)
Tail of Two Bunnies, A (TV film)
1999 The Frasier Story (TV film)
1998 Mág Houdini (TV film)
Už je v boudě (TV film)
1996 Matilda
Night of About 14 CBS Stars (TV film)
Rukojmí nebo komplic?
Černí muži umějí skákat
1995 Kanadská slanina
1994 Válečná kořist (TV film)
1993 Jsme zpátky! Příběh dinosaurů
Nechci být sám (TV film)
1992 From Time to Time
Jedeme k babičce (TV film)
Spolužáci
Zlatá žíla
1991 Last Holloween, The (TV film)
Ted and Venus
1990 Kam s její mrtvolou
1988 A Family Again (TV film)
1987 Stamp of a Killer (TV film)
1986 My Little Pony: The Movie
1985 Happily Ever After (TV film)
1984 Americký mogul (TV film)
1982 Drop-Out Father (TV film)
Love Child
National Lampoon a kino
1979 Like Normal People (TV film)
Swap Meet
1977 Having Babies II (TV film)
Intimate Strangers (TV film)
Mary Jane Harper Cried Last Night (TV film)
1976 I Want to Keep My Baby! (TV film)
Stalk the Wild Child (TV film)
1973 Hot Dogs for Gauguin

TV seriály

2019 Goldbergovi (TV seriál)
Food in a Geoffy (S07E03)
2018 Shooter (TV seriál)
Patron Saint (S03E12)
2017 Me and My Grandma (TV seriál)
The Mindy Project (TV seriál)
It Had to Be You (S06E10)
Danny in Real Life (S06E09)
Doctors Without Boundaries (S06E08)
další epizody (4)
2016 Brooklyn 99 (TV seriál)
Coral Palms: 1. část (S04E01)
The Mindy Project (TV seriál)
Concord (S05E06)
Will They or Won't They (S04E14)
2015 Máma (TV seriál)
Diabetic Lesbians and a Blushing Bride (S03E12)
Život je boj (TV seriál)
No, I Don't Want a Fucking Smiley Face (S03E03)
The Mindy Project (TV seriál)
The Lahiris and the Castellanos​ (S04E11)
Mindy and Nanny (S04E07)
Best Man (S03E21)
další epizody (5)
2014 The Mindy Project (TV seriál)
Christmas (S03E11)
How to Lose a Mom in Ten Days (S03E09)
Diary of a Mad Indian Woman (S03E08)
další epizody (6)
The Neighbors (TV seriál)
Uncle Benjamin (S02E19)
2013 Kirstie (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Caffeine-Induced Aneurysm (S06E15)
2011 Wilfred (TV seriál)
Soucit (S01E09)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
Hung - Na velikosti záleží (TV seriál)
Jsme si kvit (S02E10)
Bobrland (S02E06)
2009 Hung - Na velikosti záleží (TV seriál)
Květinka Rita (S01E07)
Opice z cirkusu (S01E05)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Unorthodox (S09E13)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
2003 Karen Sisco (TV seriál)
2002 Frasier (TV seriál)
Sbohem a na zdraví! (S09E21)
2001 Kate Brasher (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Vzlety a pády (S04E15)
1999 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Den svatého Valentýna (S07E12)
1998 Becker (TV seriál)
1996 Pearl (TV seriál)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Strach z létání (S06E11)
1993 Na zdraví (TV seriál)
One For The Road, Part 3 (S11E28)
One For The Road, Part 2 (S11E27)
One For The Road, Part 1 (S11E26)
další epizody (17)
1992 Na zdraví (TV seriál)
Love Me, Love My Car (S11E11)
Daddy's Little Middle-Aged Girl (S11E10)
Feelings... Whoa, Whoa, Whoa (S11E09)
další epizody (24)
1991 Na zdraví (TV seriál)
Go Make (S10E12)
I'm Okay, You're Defective (S10E11)
A Fine French Whine (S10E10)
další epizody (26)
1990 Na zdraví (TV seriál)
Woody Interruptus (S09E11)
Norm and Cliff's Excellent Adventure (S09E10)
Veggie-Boyd (S09E09)
další epizody (25)
1989 Na zdraví (TV seriál)
Sam Ahoy (S08E12)
Feeble Attraction (S08E11)
The Art of the Steal (S08E10)
další epizody (26)
1988 Na zdraví (TV seriál)
Jumping Jerks (S07E08)
How to Win Friends and Electrocute People (S07E07)
Norm, Is That You? (S07E06)
další epizody (21)
1987 Na zdraví (TV seriál)
Christmas Cheers (S06E12)
My Fair Clavin (S06E11)
A Kiss Is Still a Kiss (S06E10)
další epizody (26)
1986 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Snubní prstýnek (S02E01)
Na zdraví (TV seriál)
Dance, Diane, Dance (S05E12)
The Book of Samuel (S05E11)
Everyone Imitates Art (S05E10)
další epizody (26)
1985 Na zdraví (TV seriál)
Fools and Their Money (S04E12)
Don Juan Is Hell (S04E11)
The Bar Stoolie (S04E10)
další epizody (25)
1984 Na zdraví (TV seriál)
Rozchod na poslední chvíli (S03E12)
Peterson Crusoe (S03E11)
Dianina alergie (S03E10)
další epizody (22)
1983 Na zdraví (TV seriál)
Kde je vůle (S02E12)
Prostě tři přátelé (S02E11)
Jak ji miluji (S02E10)
další epizody (22)
1982 Na zdraví (TV seriál)
Špión, co přišel na jedno studené (S01E12)
Jeden do knihy (S01E11)
Řetěz neúspěchů (S01E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2000 Cheers: The E! True Hollywood Story (TV film)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1987 Funny, You Don't Look 200: A Constitutional Vaudeville (TV film)
1986 NBC 60th Anniversary Celebration (TV film)

Video kompilace

1992 Amazing Stories: Book One (video kompilace)

Host