foto

Cote de Pablo

  • nar. 12.11.1979 (41 let)
    Santiago, Chile

Biografie

Americká herečka Chilského původu se narodila 12. listopadu 1978 v Santiagu de Chile jako María José de Pablo. Ve svých deseti letech se přestěhovala do Miami, kde studovala na Arvida Middle School a potom na New World School of Arts.

V roce 1994 se objevila v několika dílech seriálu CONTROL ještě pod svým rodným jménem María José. V roce 2000 pak odpromovala na Carnegie Mellon Univerzity v Pittsburghu a o rok později už v New Yorku na prknech, která znamenají svět hrála v Shakespearovské hře Něco za něco. Poté se mihla v televizních seriálech jako THE EDUCATION OF MAX BICKFORD (2001) a THE JURRY (2004) až přišel rok 2005, kdy dostala svou zatím nejslavnější roli agentky Mossadu Zivi Davidové v populárním seriálu NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA (2003). Kvůli této roli dokonce brala lekce hebrejštiny.

V tomtéž roce (2005) také debutovala na Broadway v roli Dolores Fuentesové v muzikálu Králové Mamba (podle románu Oscara Hijuelose „The Mambo Kings Play Songs of Love“ oceněného Pulitzerovou cenou).

V současné době žije v Los Angeles a v obou rolích, jak Zivi Davidové tak Dolores Fuentesové, vystupuje dodnes.

Z "PetrPan2" L

Herecká filmografie

Filmy

2019 Seneca
2015 33 životů
2010 Poslední boj Ransoma Pridea

TV seriály

2020 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
In The Wind (S17E11)
2019 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
The North Pole (S17E10)
Into the Light (S17E02)
Out of the Darkness (S17E01)
další epizody (4)
2016 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Rodina především (S13E24) - a.z.
2015 The Dovekeepers (TV seriál)
2014 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Pravidla domu (S12E10) - a.z.
2013 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Minulost, přítomnost a budoucnost (S11E02)
Atentát (S11E01)
Ať uděláš cokoli (S10E24)
další epizody (16)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Radši se měj na pozoru (S10E10)
Ďábelská trojka (S10E09)
Zmizelá (S10E08)
další epizody (23)
2011 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Dědic (S09E11)
Otcovy hříchy (S09E10)
Nezvěstná, druhá část (S09E09)
další epizody (25)
2010 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Falešný svědek (S08E10)
Cizí nepřítel, část druhá (S08E09)
Cizí nepřítel, část první (S08E08)
další epizody (24)
2009 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Víra (S07E10)
Dětská hra (S07E09)
Bez proudu (S07E08)
další epizody (24)
2008 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Tichá noc (S06E11)
Autonehoda (S06E10)
Dýka v zádech (S06E09)
další epizody (19)
2007 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Tělesný trest (S05E10)
Ztráty a nálezy (S05E09)
Určený cíl (S05E08)
další epizody (23)
2006 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Auto zabiják (S04E11)
Uzenáč (S04E10)
Zlobivá sestra (S04E09)
další epizody (24)
2005 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Modelové chování (S03E11)
Zelenáč (S03E10)
Past (S03E09)
další epizody (10)
2004 The Jury (TV seriál)
2001 The Education of Max Bickford (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2012 The 66th Annual Tony Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(109)