foto

Hye-kyo Song

  • nar. 22.11.1981 (37 let)
    Tegu, provincie Severní Kjongsang, Jižní Korea

Biografie

Keď sa Song narodila, bola chorá a doktori si mysleli, že neprežije. Zázračne však prežila a jej rodičia sa rozhodli registrovať jej narodenie na 26.2.1982, namiesto jej skutočného dňa narodenia.

V zábavnom priemysle debutovala v roku 1996, keď končila svoj tretí rok na strednej škole a vyhrala cenu Grand Prize v SunKyung Smart. Netrvalo dlho a zahrala si v prvom seriáli s názvom Merry Morning. Odvtedy začala hrať v rôznych seriáloch a sitcomoch, napríklad v seriáli stanice KBS, Autumn in the Heart (2000), po boku Seunga-heona Songa a Bina Wona. Týmto seriálom sa stala populárnou v celej Ázii.

V roku 2003 jej popularita vzrástla, keď si zahrala rolu po boku Leeho Byunga-huna v seriáli All In. Počas natáčania tohoto seriálu s ním začala chodiť. V roku 2004 sa však rozišli, čo prilákalo veľa mediálnej pozornosti a klebiet. Táto skúsenosť ju naučila mať pevnú hranicu medzi súkromným a verejným životom.

Nasledujúci rok hrala so spevákom Rain v populárnom romanticko-komediálnom seriáli Full House. Po úspechu tohto seriálu zažila svoj celovečerný debut vo filme My Girl & I. V roku 2007 hrala vo filmovej adaptácii seriálu Hwang Jini s rovnakým názvom. Producenti boli spočiatku proti jej obsadeniu, ale Song pracovala tvrdo, aby im dokázala, že sa mýlia.

O rok neskôr si odkrútila svoj americký debut v hollywoodskom filme Fetish. V roku 2008 zažila televízny comeback v seriáli The World That They Live In, kde hrala spolu s Binom Hyeonom. Song a Hyeon spolu chodili, ale bolo to práve veľa práce v povolaní a málo času pre seba, čo ich napokon rozdelilo.

V roku 2010 hrala vo filme Camellia, ktorý režírovali traja ázijský režiséri a je rozdelený na tri príbehy. Čínsky režisér John Woo oznámil obsadenie Song v jeho filme 1949, ale projekt bol nakoniec zrušený. Režisér Wong Kar-wai ju neskôr obsadil vedľajšej roly v biografickom filme o kung-fu majstrovi Bruceovi Leeovi. Song sa kvôli filmu naučila hovoriť kantónsky a praktizovať bojové umenie. Predstavila sa taktiež vo filme A Reason to Live, v ktorom si zahrala dokumentárnu producentku. Povedala, že tento film považuje za zlom v jej živote.

Song je tiež modelkou. Vyšla jej fotokniha pod názvom Song Hye-gyo's Moment, v ktorej bola fotografovaná najlepšími fotografmi v Atlante, New Yorku, Buenos Aires, Patagónii, Paríži, Holandsku a Brazílii.

ChArLeNe

Herecká filmografie

Filmy

2020 Anna
2015 Tai ping lun (xia) bi an
Wo shi nv wang
2014 Doogeundoogeun nae insaeng
The Crossing (Part 1)
2013 Velmistr
2011 Kamaellia
Kawoonteudawoon
Oneul
2008 Petiswooi
2007 Hwang Jin-Yi
2005 Parangjooeuiboo

TV seriály

2018 Namjachingoo (TV seriál)
2016 Taeyangeui hooye (TV seriál)
2013 Geu gyeowool, barami boonda (TV seriál)
2008 Keudeuli saneun sesang (TV seriál)
2004 Haetbit ssodajida (TV seriál)
Poolhawooseu (TV seriál)
2003 Olin (TV seriál)
2001 Hotelrieo (TV seriál)
Soohocheonsa (TV seriál)
2000 Gaeul donghwa (TV seriál)
1999 Dalkkomhan shinbu (TV seriál)
1998 Baekya 3.98 (TV seriál)
Soonpoong sanbooingwa (TV seriál)
1996 Cheot sarang (TV seriál)

Host

TV pořady

1998 뮤직뱅크 (TV pořad) - mod.

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace