foto

Rain

  • nar. 25.6.1982 (37 let)
    Sosan, provincie Jižní Čchungčchong, Jižní Korea

Biografie

Herec, hudebník a tanečník Rain (někdy také jako Bi Rain), vlastním jménem Jeong Ji-Hoon se narodil 25. června 1982 v hlavním městě Jižní Koreji, Soulu. Tento mladík ovšem neměl cestu ke slávě moc jednoduchou – doslova si ji vybojoval. Na základní škole byl tichý a plachý, ale toužil po tom stát se tanečníkem. Svou šanci dostal, v šesté třídě se nikdo z jeho spolužáků k tanci neměl a tak to jako jediný zkusil. Vystoupil na soutěži školních talentů a sklidil velký potlesk. Na místě se tedy rozhodl stát se profesionálním tanečníkem. Ve snaze se učit vyhledával starší pouliční tanečníky, kteří mu občas pomohli, ale stával se i obětí šikany a někdy ho dokonce také zbili. On však nepolevil.

Se svou mladší sestrou Hanou si užíval pohodlný život do korejské recese v roce 1997. Díky hospodářským problémům byl jeho otec donucen skončit s podnikáním v pekařství, odejít do Brazílie a na dálku živit rodinu jako prodejce potravin. Rainova matka byla diabetička a potřebovala peníze na léky a lékařskou péči. Krátce nato se Rain stal členem chlapecké skupiny "Fanclub". Odhalil ovšem zneužívání v korejském zábavním průmyslu a popsal kapelu jako "zvířata v kleci" zamčené ve zkušebně až na deset hodin v kuse bez jídla. Skupina vydala pouze dvě CD a společnost, která je podporovala s nimi ukončila spolupráci. Rain se tedy ocitl zase na začátku.

Během střední školy žil s kamarády z taneční skupiny, často přežívajíce pouze na nudlích. Obcházel zábavní společnosti, ale bylo mu řečeno, že ačkoli je nadaný, tak je moc ošklivý na to, aby se stal hvězdou. Dokonce byl upozorněn, že by měl podstoupit plastickou operaci s cílem vytvořit "dvojitá oční víčka" - běžný korejský způsob, jak získat více západní výraz. Rok 2000 pro něj byl rozhodující. Byl přijat jako praktikant do společnosti JYP Entertainment. Zpěvák a hudební skladatel Park Jin Young, který ho podrobil vysilujícímu čtyřhodinovému konkurzu, popsal Raina jako "zoufalého tygra, který se chystal vyhladovět k smrti". Společnost rozhodla, že Rain musí navštěvovat vysokou školu. Po studiích se tedy konečně dostal na univerzitu Kyunghee a věnoval se hudbě. Strávil tři roky jako stážista a záloha pro tanečníka z JYP, který později uvedl, že on sám Raina kritizoval a postrkoval ho, aby se snažil a byl nejlepší.

Během doby, co Rain trávil čas jako praktikant, jeho rodina žila v chudobě a jeho matka byla stále nemocná kvůli nedostatku peněz na léky. Rain tvrdě dřel, aby si dokázal, že už je připravený na svůj debut. Nedosáhl ale úspěchu včas, aby své matce zachránil život. Zemřela na komplikace spojené s cukrovkou rok před jeho debutem. Tato událost měla na Raina obrovský dopad. V rozhovorech řekl, že lituje, že se s ní pohádal kvůli jeho předčasnému ukončení školy a věří, že je teď v nebi, kde ho vidí. Říká, že hlavní motivací v jeho životě je, aby na něj byla hrdá a před zahájením každého nového projektu navštěvuje její hrob. Další motivací Raina je, že si pamatuje, jaké je to mít hlad. Sám se prohlásil za workoholika a jeho herecký kolega z filmu SPEED RACER, John Goodman jej nazval "nejusilovněji pracujícím mužem showbyznysu".

Svou hereckou kariéru začal Rain v několika korejských televizních seriálech a filmech. Za romantiku SAIBOGUJIMAN KWENCHANA (2006) byl v Asii nominován na tři různé ceny (všechny za herce v hlavní roli), z toho jednu získal - za nejlepšího nového herce. Do podvědomí zahraničního diváka se však dostal až svou rolí v již zmiňovaném filmu SPEED RACER z roku 2008, který získal slušná hodnocení po celém světě. Svou první hlavní roli v zahraničním filmu dostal hned o rok později, když se coby Raizo předvedl v akčním snímku NINJA ASSASSIN. Hodnocení samotného filmu rozdělilo diváky na dva tábory, ale Rain jako herec se setkal s velmi kladnými reakcemi. Svou postavu ztvárnil více než obstojně a je vidět, že se na natáčení dlouho dopředu připravoval. Jistě se tedy na tohoto mladého a talentovaného Korejce můžeme těšit v jeho dalších rolích.

-OverLord-

Herecká filmografie

Filmy

2019 Jajeonchawang Eom Bokdong
2014 Elitní zabiják
For Love or Money
2012 Altoobi: riteon too beiseu
2009 Ninja Assassin
2008 Love story (TV film)
Speed Racer
2007 Geunyeoreul wihayeo (TV film)
Sarangui haegyeolsa (TV film)
2006 Jsem kyborg, ale to nevadí

TV seriály

2018 Seukechi (TV seriál)
2016 Annyeong nae sojeonghan saram (TV seriál)
2014 Naegen neomoo sarangseureowoon geunyeo (TV seriál)
2010 Domangja peullaen B (TV seriál)
2008 Edeonui dongjjok (TV seriál)
2005 I jookil nomeui sarang (TV seriál)
2004 Poolhawooseu (TV seriál)
2003 Sangduya, hakgyogaja! (TV seriál)
2002 Orenji (TV seriál)

Hudební videoklipy

2014 라송 (hudební videoklip)
2011 Brothers & Me (hudební videoklip)
2008 Rainism (hudební videoklip)
2006 Fre Way (hudební videoklip)
Sad Tango (hudební videoklip)
아임 커밍 (hudební videoklip)
2003 태양을 피하는 방법 (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2017 믹스나인 (TV pořad)
아이돌 리부팅 프로젝트 더 유닛 (TV pořad) - mod.
2016 꽃놀이패 (TV pořad)
2015 Aneun hyeongnim (TV pořad)
2014 Bēnpǎo Ba (TV pořad)
2013 Na honja sanda (TV pořad)
2009 유희열의 스케치북 (TV pořad)
2008 김정은의 초콜릿 (TV pořad)
2007 놀라운 대회 스타킹 (TV pořad)
1998 뮤직뱅크 (TV pořad) - mod.
1991 인기가요 (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2014 라송 (hudební videoklip)
2011 Brothers & Me (hudební videoklip)
2008 Rainism (hudební videoklip)
2006 Fre Way (hudební videoklip)
Sad Tango (hudební videoklip)
아임 커밍 (hudební videoklip)
2003 태양을 피하는 방법 (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace