foto

Lukáš Kofroň

  • nar. 20.6.1996 (23 let)
    Praha, Česko

Biografie

Je absolventem hudebně-dramatického oddělení na Pražské státní konzervatoři, kde si během studia (2011–2017) zahrál v představeních „Balada pro banditu“ (Mageri), „V Římě na place byla legrace aneb Chudák Pseudolus“ (Hysterium), „Arkádie“ (Septimus Hodge) či „Kazimír a Karolína“ (Rauch). V autorském představení „HansPanoptikum“ ztvárnil postavu Mr. Beana. Od roku 2013 působí v Černém divadle Jiřího Srnce. Od roku 2018 hraje v Městském divadle v Mostě a hostuje ve Studiu DVA (Brouk v hlavě).

První filmovou příležitost dostal v hraném dokumentu Jagellonci (2012), kde ztvárnil roli Ludvíka, posledního panovníka z tohoto rodu. Dále se objevil v menších úlohách v televizních seriálech Vyprávěj, Ohnivý kuře, Modrý kód či Ordinace v růžové zahradě. Svými výrazovými schopnostmi a projevem inklinuje spíše ke komediálnímu herectví, ale s přesahem též k dramatickým a charakterním rolím.

penguin1

Herecká filmografie

Filmy

2020 Zemřít šťastný

TV seriály

2018 Modrý kód (TV seriál)
Blízká setkání (S02E37)
Polda (TV seriál)
Samí zrádci (S03E05)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Sametová revoluce (S04E08)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Očima Josefa Klímy (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace