Reklama

Reklama

Zuska Velichová

Zuska Velichová

nar. 13.07.1987 (36 let)

Biografie

Vystudovala herectví na JAMU a na škole Escuela Superior De Arte ve Španělsku. Miluje cestování, poznávání kultur, osobní rozvoj, studium cizích jazyků, argentinské maté. V jejích šesti letech viděla film Zachraňte Willyho, který způsobil její rozhodnutí, že se chce stát herečkou. Od té doby se začala věnovat této myšlence a navštěvovala dramatické kroužky, postupně začala hrát v divadle v Karlových Varech, kam dojížděla z Krásného Údolí, z vísky, ve které v té době bydlela.

Když jí bylo čtrnáct let, přestěhovala se spolu s jejími rodiči do Plzně, kde ještě téhož roku začala hrát v Divadle Pluto a o pár let později hostovala také v Divadle Josefa Kajetána Tyla. V průběhu studií na vysoké škole se zúčastnila mezinárodních workshopů: Grotowski technique, Meisner technique, Grigorij Lifanov (moskevská škola VGIK).

Hostovala v divadle Husa na provázku v projektu Gottland. Hereckou školu absolvovala představením Černé zvíře smutek (bohyně Dionýsa). Další představení: Miláčkové, Lidumor, Café Umberto, Tři sestry, Opereta a další. Ve Španělsku hrála v představeních: Bye Bye Birdie (role Rosie), Spanish Rose (role Spanish Rose), Rags (role Bella) a jiných. S představeními zavítala na festivaly do Beogradu, Warszawy, Lódźe, Madridu a dalších měst. Do povědomí diváků se dostala díky hraní v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnila zdravotní sestřičku Moniku Moravcovou.

Bio Art Production

Herečka

Reklama

Reklama