foto

Angelo Ferrari

  • nar. 14.8.1897
    Řím, Itálie
  • zem. 1954
    Berlín, Německo

Biografie

Angelo Ferrari byl italský herec vedlejších rolí. Působil s neuvěřitelnou intenzitou v německém filmu. V období 1916 až 1945 natočil 115 filmů.

Rozený Lombarďan. Těsně před 1. světovou válkou vyhrál italské mistrovství na kolečkových bruslích. Dostal se do novin a sláva mu zachutnala. U Diany Karenne (ruská emigrantka, sestra producenta Gregora Rabinoviče) studoval herectví a roku 1916 si s ní zahrál v SOFIA DI KRAVONIA. V letech 1916 až 1918 sloužil v armádě. Po válce se k filmu vrátil a byl dokonce hereckým partnerem italské divy Francescy Bertini. Jedna z mála žen, kvůli které se muži zabíjeli. (Velmi dobrá biografie od Petra "Hennese" Hennebichlera.)

Roku 1922 dostal Ferari nabídku do Berlína a v německých ateliérech působil do své smrti. V jeho oficiální biografii jsem napočítal 115 filmů. Ferari na jméně v titulcích nelpěl, spíš si hlídal, aby dostal zaplaceno. Odhaduje se, že filmů natočil asi 200. Hrál drobné role šlechticů, důstojníků, ředitelů oper. Jeho poslední film se jmenoval VERLOBTE LEUTE, dokončený v listopadu 1944.

Angelo Ferrari zemřel podle úmrtního listu na infarkt.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

1950 Verlobte Leute
1949 Das Gesetz der Liebe
Der Posaunist
1948 Frech und verliebt
1945 Ein Mann wie Maximilian
1944 Die Hochstaplerin
Es fing so harmlos an
Es lebe die Liebe
Filharmonie
Hra
1943 Akrobat Schööön!
Altes Herz wird wieder jung
Der kleine Grenzverkehr
Die beiden Schwestern
Die unheimliche Wandlung des Axel Roscher
Dobrodružství barona Prášila
Großstadtmelodie
I pagliacci
Karneval der Liebe
Lache Bajazzo
Nacht ohne Abschied
Tonelli
Ženy nejsou andělé
1942 Anschlag auf Baku
Die Nacht in Venedig
Diesel
Průvan
Rembrandt
Styxův případ
Veliká láska
1941 ...reitet für Deutschland
Friedemann Bach
Jenny und der Herr im Frack
Na shledanou, Františko!
Paní Luna
Sechs Tage Heimaturlaub
Švédský slavíček
1940 3 Codonas
Das leichte Mädchen
Der Kleinstadtpoet
Falschmünzer
Frau nach Maß
Pandur Trenck
Percy na scestí
Růže z Tyrol
Zwischen Hamburg und Haiti
1939 Aufruhr in Damaskus
Casa lontana
Die unheimlichen Wünsche
Kitty und die Weltkonferenz
Kongo-Express
Manželství po kapkách
Maria Ilona
Premiéra Butterfly
Sensationsprozess Casilla
Zpívající bloud
1938 Der Mann, der nicht nein sagen kann
Der Tag nach der Scheidung
Fracht von Baltimore
Frau Sylvelin
Kameraden auf See
Nanon
Napoleon ist an allem schuld
Pitt
Rote Orchideen
Verklungene Melodie
Wie einst im Mai
1937 Brillanten
Das kleine Fräulein träumt
Dítě dvou matek
Fanny Elsslerová, milenka Orlíkova
Fridericus
Ganz großen Torheiten, Die
Hříšná láska
Manéž
Meine Freundin Barbara
Můj syn, pan ministr
Sherlock Holmes
Tango Notturno
Togger
Vzorný manžel
Černá kavalerie
Žlutá vlajka
1936 August der Starke
Die Nacht mit dem Kaiser
Eskapade
Intermezzo
Liebeserwachen
Mládí královny Viktorie
Pod žhavou oblohou
Stadt Anatol
Standschütze Bruggler
1935 Barkarola
Jonny, haute-couture
Königstiger
Stradivari
Wenn ein Mädel Hochzeit macht
1934 Dobrodružství v jižním expresu
Nebezpečné dobrodružství
Neznám tě a miluji tě
Prinzessin Turandot
Schwarzer Jäger Johanna
So endete eine Liebe
Toi que j'adore
1933 Cercasi modella
Flucht nach Nizza
Goldgrube, Die
Idylle au Caire
Sezona v Kahýře
1932 Kavaliere vom Kurfürstendamm
Melodie lásky
Una notte con te
1931 Der Liebesexpreß
Der Raub der Mona Lisa
Der Weg nach Rio
La donna di una notte
Vertauschte Gesichter
1930 Auf Leben und Tod
Das Erlebnis einer Nacht
Ein Walzer im Schlafcoupé
General Babka
Großstadtpiraten
Troika
Zwei Krawatten
1929 Aufruhr im Junggesellenheim
Besondere Kennzeichen
Das Geständnis der Drei
Die Halbwüchsigen
Don Manuel, der Bandit
Drei Tage auf Leben und Tod - aus dem Logbuch der U.C.1
Hotelgeheimnisse
Nacht vor dem Tode
Richthofen
1928 Das Karussell des Todes
Die Dame und ihr Chauffeur
Die Pflicht zu schweigen
Die Sünderin
Drei Frauen von Urban Hell, Die
Fünf bange Tage
Liebeshölle
Mein Leben für das Deine
Totte et sa chance
Unfug der Liebe
Villa Falconieri
Weib in Flammen
1927 Der Meister der Welt
Die glühende Gasse
Dr. Bessels Verwandlung
Eheferien
Frühere Verhältnisse
Hlavu vzhůru, Charly!
Höhere Töchter
Meine Tante - deine Tante
Napoli è una canzone
Orientexpress
Stolzenfels am Rhein
Zirkus Renz
1926 Das Lebenslied
Der krasse Fuchs
Die Flucht in die Nacht
Frauen und Banknoten
Fünf-Uhr-Tee in der Ackerstraße
Graue Haus, Das
In Treue stark
Junges Blut
Kampf der Geschlechter
Pražský flamendr
Rosen aus dem Süden
Wehe wenn sie losgelassen
1925 Das goldene Kalb
Der Mann im Sattel
Die Motorbraut
Die Zirkusprinzessin
Eifersucht
L'engrenage
Soll man heiraten?
Zaungäste des Lebens
1924 Cirano di Bergerac
Der Rächer von Davos
Die Geliebte des Mörders
Filava, filava...
I volti dell'amore
Prater
1923 Grüne Manuela - Ein Film aus dem Süden, Die
Sansone
Savitri Satyavan
Vicenzella
1922 Il castello della malinconia
La donna nuda
1921 Duchessina
I tre sentimentali
L'incatenata
Un punto nero
1920 Fiamma!
La farina del diavolo
1917 Il veliero della morte
1916 La sepolta viva
La serata d'onore di Buffalo
Sofia di Kravonia

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace