foto

Elizaveta Maximová

  • nar. 16.3.1992 (28 let)
    Kazaň, Rusko

Biografie

Narodila se v ruské Kazani, již od dětství ale žije v Praze. Od raných let se věnovala zpěvu, tanci a především divadlu v nejrůznějších kroužcích a divadelních souborech. Po absolvování anglicko-českého (amerického) gymnázia nastoupila na pražskou DAMU, kde v roce 2016 vystudovala činoherní herectví pod pedagogickým vedením Jana Buriana, Jany Hlaváčové, Ladislava Mrkvičky a Marka Němce.

Studium absolvovala např. rolí Niny Zarečné v Čechovově „Rackovi“ (režie I. Krejčí). Během studia na DAMU hostovala např. v Národním divadle v roli Hannah v Mayenburgově Kameni či v Prague Shakespeare Company v anglojazyčných rolích. V té době se také setkala s prvními televizními i filmovými rolemi v Čechách a zahraničí.

Její první velkou rolí se stala vražedkyně Lili v třídílné minisérii České televize Spravedlnost, do podvědomí diváků se však dostala již předtím, například rolemi roztleskávačky Ireny Korytářové v seriálu Trpaslík či tvrdohlavé dcery policisty Michaely Břízové v seriálu Polda. Zazářila také v hlavní roli v krátkém filmu Atlantida, 2003, který byl vybrán do prestižní soutěže Cinéfondation v rámci Festival de Cannes 2017.

Hostuje současně v několika pražských divadlech (Dejvické divadlo, Studio Švandova divadla, Divadlo Letí, Divadlo Na Fidlovačce, H2O experimentální prostor a jiné).

Zdroj: TS

Herecká filmografie

Filmy

2020 Erhart
Kryštof
Modelář
Stockholmský syndrom (TV film)
2019 Hra
Uzly a pomeranče
2018 Doktor Martin: Záhada v Beskydech
Dívka za zrcadlem (TV film)
Sto dvacet osm tisíc (studentský film)
2017 2084
Atlantida, 2003 (studentský film)
Až do dna
Imitace (studentský film)
Křik ticha
Na první pohled
Zahradnictví: Dezertér
2016 BioBuddy
2013 Metro (studentský film)

TV seriály

2020 Božena (TV seriál)
Herec (TV seriál)
Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Tichošlápek (E03)
2019 Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin v knihovně (E11)
Zločin v lese (E10)
Zločin ve vlaku (E09)
2018 Specialisté (TV seriál)
Horké zboží (S02E21)
Polda (TV seriál)
Odpuštění (S03E08)
Samí zrádci (S03E05)
Čeština pro začátečníky (S03E04)
další epizody (5)
2017 Dáma a Král (TV seriál)
Vražedné známosti (S01E08)
Kapitán Exner (TV seriál)
Na dosah ruky - 2. část (E10)
Na dosah ruky - 1. část (E09)
Single Man (TV seriál)
Levá, kam se podíváš (E08)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Trpaslík (TV seriál)
Sobota (E06)
Čtvrtek (E04)
Středa (E03)
Polda (TV seriál)
Páté přikázání (S02E05)
Čarodějky (S02E04)
Půlnoční striptýz (S02E02)
další epizody (4)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Pan Vajíčko (S01E21)
Polda (TV seriál)
Hvězda nad Prahou (S01E08)
Alibi na míru (S01E07)
Ve stínu feng-šuej (S01E04)
další epizody (4)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Ve jménu otce (E07)
2010 Cesty domů (TV seriál)

Dokumentární

2017 Filmový festival

Host

TV pořady

2020 Jak to lítá na letišti (TV pořad)

Fanoušci tvůrce