foto

Laura Poitras

  • nar. 2.3.1964 (55 let)
    Boston, Massachusetts, USA

Biografie

Laura Poitrasová (1964, Boston) absolvovala mediální studia na univerzitě New School v New Yorku. V současnosti žije v New Yorku a věnuje se režii, produkci a střihu dokumentárních filmů. Za svůj předchozí snímek Flag Wars (2003), který spolurežírovala a produkovala, získala prestižní Peabodyho cenu. Filmografie: Exact Fantasy (1996), Living the Legacy (1998), O' say can you see...? (2004), Flag Wars (2003), Má země (2006).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Dokumentární

2016 Project X
Risk
2014 Citizenfour: Občan Snowden
2010 Přísaha
2006 Má země
2003 Flag Wars

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Risk
2014 Citizenfour: Občan Snowden
2010 Přísaha
2006 Má země
2003 Flag Wars

Producentská filmografie

Dokumentární

2018 Concussion Protocol
2017 Our Allies in Iraq
2016 Risk
2006 Má země
2003 Flag Wars

Střihačská filmografie

Dokumentární

2016 Risk

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2006 Má země

Fanoušci tvůrce