Reklama

Reklama

Roger Ford

Roger Ford

Zajímavosti (3)

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

  • Stanice londýnského metra, ve které dobrodružství začíná, se vůbec nenachází v Londýně. Roger Ford jej postavil v Henderson Studios na novozélandském severním ostrově. (POMO)

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

  • Dřevěný most, který se objevuje ve vrcholné scéně, byl postaven přes řeku Soca ve slovinském kraji Bovec a jeho stavba trvala dvaceti konstruktérům a dělníkům měsíc. Roger Ford se při jeho navrhování inspiroval mostem, který postavil Julius Caesar přes řeku Rýn během bojů s Germány. Aby bylo možné Fordovy plány uskutečnit, museli konstruktéři dočasně odklonit tok řeky. (POMO)

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

  • Výtvarník Roger Ford pracoval ve filmovém průmyslu už čtyřicet let, ale hrad krále Miraze (Sergio Castellitto), který postavil ve studiích na Barrandově, byl tím největším, co kdy navrhl. Hrad stál na pozemku o rozloze 1800 m2 a částečně se inspiroval hradem Pierrefonds, který se nachází ve Francii poblíž Paříže. Postavit jej trvalo 200 tesařům, štukatérům a výtvarníkům 15 týdnů. Pomocí počítačových efektů se velikost hradu během postprodukce ještě ztrojnásobila. (POMO)

Scénograf

Kostymér

Ovládací panel

Reklama

Reklama