foto

Frank Darabont

  • nar. 28.1.1959 (60 let)
    Montbéliard, Doubs, Francie

Zajímavosti o tvůrci (48)

  • Lovec: Zimní válka (2016)

    - Film měl původně režírovat Rupert Sanders, který měl vztah s Kristen Stewart, jež se měla původně objevit coby Sněhurka. Po Rupertu Sandersovi se měl režie ujmout Frank Darabont, ale kvůli tvůrčím neshodám projekt nakonec opustil i on. (fiLLthe3DD)

  • Godzilla (2014)

    - Spoiler: Režisér a scenárista Frank Darabont se tři měsíce před začátkem natáčení podíval na scénář, z něhož poté mnoho nezbylo. Konkrétně pozměnil asi nejemocionálnější scénu celého filmu, ve které Joe Brody (Aaron Taylor-Johnson) nestihne zachránit svou manželku. (Zdroj: fandimefilmu.cz)

  • Práskač (2013)

    - Jon Bernthal (Daniel) mal mať vo filme pôvodne dlhé vlasy. Plán však zničilo rozhodnutie Franka Darabonta, ktorý chcel, aby mala jeho postava Shane Walsh v seriáli Walking Dead (od r. 2010) krátke vlasy. (Sexy_Beast)

  • Živí mrtví (TV seriál) (2010)

    - V červenci 2011 byl Darabont z pozice showrunnera seriálu vyhozen, protože stanice potřebovala zredukovat rozpočet a zrovna on si s lidmi starajícími se o finance dvakrát nesedl. [Zdroj: časopis Cinema 01/2019] (Stoka)

  • Živí mrtví (TV seriál) (2010)

    - Frank Darabont nechcel zo Shanea Walsha (Jon Bernthal) spraviť zápornú postavu. Po tom, čo od AMC dostal padáka, sa réžie ujal Ernest Dickerson, ktorý ho z neho už spravil. (BaffoSK)

  • Živí mrtví (TV seriál) (2010)

    - Herci Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Melissa Suzanne McBrideSam Witwer, Tiffany Morgan a Julio Cesar Cedillo si společně zahráli již v předchozím titulu režiséra Franka Darabonta, a to v hororu Mlha (2007). DeMunn si pak zahrál i v několika dalších režisérových filmech. Objevil se ve snímcích Vykoupení z věznice Shawshank (1994) a Zelená míle (1999), které byly také natočeny na motivy knih od Stephena Kinga, a ve filmu Majestic (2001). (Elbarto08)

  • Ctihodný občan (2009)

    - V jednu chvíli se měl režie ujmout Frank Darabont. (Caszidy)

  • Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)

    - O napsání scénáře byli požádání mimo jiné i M.Night Shyamalan a Tom Stoppard. Kvůli scénáři Franka Darabonta, který se nelíbil Georgi Lucasovi, byl projekt opět odložen v dubnu 2004. Údajně se Lucasovi nelíbil Darabontův úmysl začlenit do děje Indyho bratra, který měl být taktéž syn Indyho otce, kterého hrál v Poslední křížové výpravě Sean Connery. Proslýchá se, že bylo pro tuto roli počítáno s Kevinem Costnerem. Média tvrdí, že Darabont byl Lucasovým rozhodnutím velmi zklamaný. (Galadriel)

  • Mlha (2007)

    - Draytonova pracovna je ve skutečnosti ateliér Drewa Struzana, umělce známého především malbou filmových plakátů. Režiséru Darabontovi kromě Mlhy vytvořil plakáty i k předchozím filmům „podle KingaZelená míle (1999) a Vykoupení z věznice Shawshank (1994). (Fenk)

  • Mlha (2007)

    - Stephen King povedal, že sa naozaj bál sfilmovania tohto románu. Frank Darabont to opísal ako najšťastnejší moment svojej kariéry. (MCPython)

  • Mlha (2007)

    - Frank Darabont původně trval na tom, aby se film kvůli větší syrovosti promítal černobíle. Bohužel si neprosadil své. Jestli je to dobře nebo není se budeme moct přesvědčit v sousedním Německu, kde Mlha vyšla v luxusní třídiskové edici s nápaditým obalem. Na jednom z disků je pak k dispozici film tak, jak si jeho uvedení Frank Darabont představoval. (Rodriguez)

  • Mlha (2007)

    - Darabont, King a studio Dimension se dohodli a v produkci bratří Weinsteinů film natočili. Tenkrát Darabont souhlasil s natočením pod Dimension pouze s tím, že studio nesmí zasáhnout do konce filmu, ať je jakýkoliv. (Rodriguez)

  • Mlha (2007)

    - Ve scéně, která se odehrává v lékárně, David Drayton shromažďuje komiksy pro svého syna. Režisér Darabont navrhoval Thomasu Janeovi, aby si vybral Punisher: War Journal, protože Jane ho hrál před třemi roky. Herec to odmítl s tím, že se ve zlém rozešel s producenty filmu a odmítl hrát v připravované dvojce. Vzal si místo toho Hellboye, aby tím vzdal poctu svému kamarádovi, herci Ronu Perlmanovi. (Rodriguez)

  • Mlha (2007)

    - V Kingových knihách se vše odehrává v Maine, celý se však točil v Mindenu v Louisianě. Podle slov Darabonta, Stephen King to od Maine nedokázal při sledování filmu rozeznat. (Rodriguez)

  • Mlha (2007)

    - Na první neveřejné projekci filmu, kam byl King pozván, se režisér zaradoval jak malé dítě. V jedné napínavé scéně se King vyděsil a nadskočil ze sedadla. To byla pro režiséra satisfakce, neboť vyděsil mistra hrůzy samotného. (Rodriguez)

  • Mlha (2007)

    - Režisér přemlouval Kinga, aby si zahrál ve filmu apoň malou roličku, King to ale odmítl. Jeho roli nakonec dostal Brian Libby. (Rodriguez)

  • Mlha (2007)

    - Od doby co bratři Weinsteini prodali Miramax studiu Disney, vypadá že šetří peníze na filmech a snaží se jít cestou menší filmy - více peněz. Rozpočet Mlhy, ačkoliv má slušné obsazení, výborného režiséra a knižní předlohu Stephena Kinga stála pouhých 18 milionů dolarů. Je pravda, že více než polovina filmu se odehrává v obchodě a tak film moc v USA nezabodoval, ale celosvětově nakonec utržil rozumných 55 milionů dolarů. (Rodriguez)

  • Mlha (2007)

    - Darabont si s myšlenkou na adaptaci stejnojmenné Kingovy novely pohrával již na konci osmdesátých let. Dlouho chtěl právě tento příběh natočit jako svůj režijní celovečerní kino debut (do té doby natáčel jen televizní projekty). Nakonec však zadaptoval jiný Kingův příběh Vykoupení z věznice Shawshank (1994). (DaViD´82)

  • Mlha (2007)

    - Spoiler: Film má jiný závěr než předloha. Než ho Darabont použil, tak si ho nechal "posvětit" autorem předlohy Stephenem Kingem. Ten byl novým koncem nadšen. Odlišnost v závěru spočívá v tom, že v knize nikdo z posádky uprchlého vozu nezemře a problém s mlhou zůstane nevřešený. (DaViD´82)

  • Mlha (2007)

    - Darabont chtěl dodat filmu určitý nádech dokumentárnosti, ale zároveň potřeboval i filmový vzhled. Najal tedy kameramanský štáb z televizního seriálu The Shield - Policejní odznak. Mělo to navíc tu výhodu, že tento tým měl zkušenosti s prací pod tlakem časově neúprosného natáčení pro televizi. (DaViD´82)

<< předchozí 1 2 3

Režijní filmografie

Filmy

2007 Mlha
2001 Majestic
1999 Zelená míle
1994 Nightshift Collection
Vykoupení z věznice Shawshank
1990 Pohřben zaživa (TV film)
1983 The Woman in the Room

TV seriály

2013 Mob City (TV seriál)
Stay Down (E06)
Red Light (E03)
Reason to Kill a Man (E02)
další epizody (4)
2010 Živí mrtví (TV seriál)
Staré dobré časy (S01E01)
2007 Vize zločinu (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Chasing Ghosts (S06E06)

Producentská filmografie

Filmy

2007 Mlha
2002 Salton Sea
2001 Majestic
1999 Zelená míle

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Živí mrtví (TV seriál)
Epizoda 16 (S10E16)
Epizoda 15 (S10E15)
Epizoda 14 (S10E14)
další epizody (8)
2019 Živí mrtví (TV seriál)
The World Before (S10E08)
Open Your Eyes (S10E07)
Bonds (S10E06)
další epizody (16)
2018 Živí mrtví (TV seriál)
Evolution (S09E08)
Stradivarius (S09E07)
Who Are You Now? (S09E06)
další epizody (8)
2013 Mob City (TV seriál)
Stay Down (E06)
Oxpecker (E05)
His Banana Majesty (E04)
další epizody (6)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(5 141)