foto

Jonathan Demme

  • nar. 22.2.1944
    Baldwin, Long Island, New York, USA
  • zem. 26.4.2017 (73 let)
    Manhattan, New York, USA

Biografie

Jonathan Demme zahájil svou kariéru jako scenárista a producent pro Rogera Cormana v roce 1971 a od té doby režíroval a produkoval přes 40 celovečerních filmů. Coby režisér a producent má na svém kontě snímky, které byly dohromady celkem dvacetkrát nominovány na Oscara a mezi něž patří Milovaná, Melvin a Howard, Philadelphia, Who Am I This Time?, Rachel se vdává, Manchurianský kandidát a Mlčení jehňátek, za který v roce 1991 získal Oscara v kategorii Nejlepší režie. Snímek Fear of Falling, který Demme režíroval podle scénáře Andre Gregoryho a Wallace Shawna, je adaptací hry Henrika Ibsena Stavitel Solness, byl do amerických kin uveden v červnu 2014. Na televizních obrazovkách režíroval epizody seriálů Columbo, Mé nové já, The Killing a pilotní díly seriálů Muž s posláním a Line of Sight. Demme byl také producentem snímku Spikea Jonzeho Adaptace, filmu Toma Hankse To je náš hit a filmu Carla Franklina Ďábel v modrém.

Falcon

Režijní filmografie

Filmy

2017 The Power of Rock
2015 Nikdy není pozdě
2014 Line of Sight (TV film)
2013 A Master Builder
2008 Rachel se vdává
2005 New Order - A Collection (video kompilace)
2004 Manchurianský kandidát
2002 Pravda o Charliem
1998 Milovaná
1997 Subway Stories: Tales from the Underground (TV film)
1993 Philadelphia
1991 Mlčení jehňátek
1988 Famous All Over Town
Manželství s mafií
1987 Plavba do Kambodže
1986 Něco divokého
1984 Odpolední směna
1982 Who Am I This Time? (TV film)
1980 Melvin a Howard
1979 Poslední objetí
1977 Veřejná frekvence
1976 Slepý hněv
1975 Crazy Mama
1974 Caged Heat

TV seriály

2018 Seven Seconds (TV seriál)
Brenton's Breath (E02)
2017 Barva moci (TV seriál)
Šestá hodina: Město v plamenech (E06)
2014 Zločin (TV seriál)
Eden (S04E06)
2013 Zločin (TV seriál)
Reckoning (S03E09)
2011 Muž s posláním (TV seriál)
Pilot (E01)
Mé nové Já (TV seriál)
1987 Trying Times (TV seriál)
1984 Alive From Off Center (TV seriál)
1978 Columbo (TV seriál)
Smrt ve sklence vína (S07E02)

Dokumentární

2016 Justin Timberlake + the Tennessee Kids (koncert)
2015 Another Telepathic Thing
The New Yorker Presents (TV seriál)
What's Motivating Hayes
2012 Enzo Avitabile Music Life
2011 I'm Carolyn Parker
Neil Young Journeys (koncert)
2009 Neil Young Trunk Show
2007 Jimmy Carter Man from Plains
2006 Neil Young: Heart of Gold (koncert)
2003 The Agronomist
1998 Storefront Hitchcock
1994 The Complex Sessions (koncert)
1992 Cousin Bobby
1990 Red Hot and Blue (TV film)
1988 P.O.V. (TV seriál)
1984 Stop Making Sense

TV pořady

1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

1994 Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2002 Pravda o Charliem
1976 Slepý hněv
1974 Caged Heat
1972 The Hot Box
1971 Angels Hard as They Come

Dokumentární

2007 Jimmy Carter Man from Plains
1984 Stop Making Sense

TV pořady

1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2003 The Agronomist

Host

TV pořady

2004 At the Movies (TV pořad)
Tavis Smiley (TV pořad)
1996 Scene by Scene (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(113)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace