foto

Václav Rašilov

  • nar. 14.2.1976 (41 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 14.2.1976 v Praze. Václav je nejmladší ze slavné rodiny (otec kameraman, dědeček herec, sestra i bratr se také objevují u filmu). Vystudoval pražskou konzervatoř a alternativní herectví na DAMU. Učinkuje v inscenacích Divadla Nablízku (pražské Nosticovo divadlo), kde ho uvidíme ve Psím srdci, Vzducholodi atd., Divadla Komedie, Divadla Ponec (Poslední dvě cigarety podle novely Koně se také střílejí) a Divadla Lampion.

Na filmovém plátně se poprvé objevil se starším bráchou Sašou Rašilovem, když mu bylo asi pět, hráli v seriálu DOKTOR Z VEJMINKU. Rozhodnutí stát se hercem přišlo potom asi přirozeně - jako dítě miloval divadelní i televizní zákulisí, kam ho rodiče brali. Do povědomí diváku se dostal rolí v seriálu MÍSTO NAHOŘE, kde spolupracoval s režisérem Karlem Smyczkem, dále se prosadil v televizních seriálech ULICE, MÍSTO V ŽIVOTĚ. V roce 2009 se objevil v seriálu PROČ BYCHOM SE NETOPILI do té doby v jeho největší roli.

Václav má syna Vincenta (*2004) se ženou Renátou.

Michal "SKA" Havrda

Herecká filmografie

Filmy

2017 Poslední slova (studentský film)
2016 Jak básníci čekají na zázrak
2008 Bráška (studentský film)
Sofie a ukradený poklad (TV film)
2007 Kdo hledá, najde (TV film)
2005 Nepovedený kouzelník (TV film)
Psí kus (TV film)
Voděnka (TV film)
Zlá minuta (TV film)
2004 Snowboarďáci
2003 Tajemný svícen (TV film)
2001 Vohnice a Kiliján (TV film)
2000 Vlci ve městě (TV film)

TV seriály

2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Poslední plavba (E10)
Návrat háčků (E09)
Křižákův návrat (E08)
další epizody (10)
2006 Místo v životě (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Potřebuji doktora! (S01E50)
2005 Snowboarďáci (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Všechno je jinak (E13)
Nehoda (E10)
Veselka (E09)
další epizody (9)
2002 Večery Analogonu (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Červená karta (E01)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Závěť (S01E12)
Klíční kost (S01E08)
Konkurs (S01E07)
další epizody (8)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
1985 Doktor z vejminku (TV seriál)
Půjčka (E07)
1983 Doktor z vejminku (TV seriál)
Nemovitost (E06)
Býk na žír (E05)
1982 Doktor z vejminku (TV seriál)
Veřejné osvětlení (E04)
Láska a úklady (E03)
Důchod (E02)
další epizody (4)

Dokumentární

2008 Saša (TV film)

TV pořady

2009 Česká miss 2009 (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 WTF (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace